Mit csinálok rosszul? Előszőr a térdem, most meg a bokám van ki a futástól, pedig be szoktam melegíteni.
az izomzatod és az ízületeid felkészületlenek a kocogásra.
ha heti 2x guggolnál és vádliznál 3 hónapig,akkor valószínűleg nem lennének ez a problémák.
Túlsúllyal nem szabad futni...
Megfelelő szálkásító étrendre van szükséged és sok sok aerob jellegű testmozgásra, a futás az nem aerob jellegű.
Az előző válaszolónak igaza van. Túlsúllyal nem szabad futni. Viszont ha elkezdesz gyalogolni, sokat segíthet. majd ha már a gyaloglástól egy kis súly lement, beiktathatsz egy egy kis kocogás, a séta közbe.
A másik lehetőség, pedig az lenne, hogy elkezdesz valami sportot űzni. Mindegy, hogy mit, csak sportolj. Az eredménye gyorsan meg fog látszani
:)
Elég sokat sétálok, kutyát viszem, naponta kb 1,5-2 órát lent vagyok vele sétálni összessegében.
Azt hiszem most pár napig pihentetem, mielőtt bármit is kezdenék vele.
Köszönöm a válaszokat :)
Félreértettél, nem azt mondtuk, hogy sétálgass...
Izom munka kell, ahhoz, hogy érdemi mennyiségű energiát felhasználjon a szervezeted... nem kutyával kell sétálgatni, hanem olyan tempóval elindulsz 1 irányba amilyen tempóal még épphogy tudnál lihegés élkül beszélni, 20-30 percet haladsz ebben a tempóban ahtán hátra arc és hazamész. A lényeg, hogy heti 3* 40-60 perc legyen meg ebből legalább.
De persze megoldható ez szobaiciklivel, biciklivel, sztep paddal, úszással... de a kutyával sétálgatás meg a boltba sétálás az nem számít bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!