Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hol szerettek jobban futni?...

Hol szerettek jobban futni? Többi lent.

Figyelt kérdés
Szóval jobban szeretitek azt, mikor valahol futtok körbe-körbe, vagy jobb, mikor össze-vissza az utcákon fut valaki? Mit gondoltok? Én például ma is elmentem futni a városba ( Budapest) egy jót, kb. olyan 8-9 kilométer lehetett. Ezt azért írtam le, mert például ha csak a Margitszigeten futok körbe-körbe, ez a 8-9 km sokkal többnek tűnik. Igaz, a szüleim mondták, hogy az autók miatt nem a legjobb városban futni, de nekem ez valahogy bejön. Előre is kösz a válaszokat.

2016. aug. 3. 16:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Mindig máshova futok (mivel 20-30 kilométereket könnyedén le tudok futni). A Margitszigetet néha közbeiktatom. Például arra megyek néha, amikor átfutok Budakeszire.
2016. aug. 3. 17:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Ja és imádom otthagyni a francba Budapestet, ha onnan indulok. Vagy valami elfogadhatóbb helyre menni (pl. Hármashatárhegy)
2016. aug. 3. 17:34
 3/10 anonim ***** válasza:
En is ugy szoktam ahogy az első, rakpartkor margitszigettel, hajógyári, varoskor stb... Nekem is bejön a varosban futás, de valtogatom mindig az útvonalat. Kb 15- 30 km. Szokott lenni időm fuggvenyeben
2016. aug. 3. 21:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Én mindenképpen a terepfutást javasolnám. Ha Bp-en laksz, kezdheted pl. a Hármashatár-hegy környékével, mert könnyen megközelíthető, és mindenféle távolság és terepviszony megtalálható ott. De szinte az összes erdős, hegyes rész, vagy akár a Pest környéki sík terepek is nagyon jók. Mikor még otthon laktam, szinte csak terepen futottam. Csinálhatsz magadnak rengeteg féle útvonalat, erősebb emelkedőkkel, vagy kezdetben, amíg nem szokod meg, a nagyobb emelkedők elkerülésével. Azért futottam néha a Margitszigeten is 2-4 kört. A városban is lehet, pl. nekem nagyon bevált a Margitsziget-Dagály strand-Marina part-Duna part-Újpesti vasúti híd-Római part-Lupa tavak-Szentendre útvonal.
2016. aug. 3. 21:58
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Utolsó: Jó útvonalnak tűnik, mindenesetre 13 évesen szerintem nem nagyon tudnám lefutni.

De pár év múlva még visszatérek erre :D.

2016. aug. 4. 08:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha egyben nem megy, próbáld részletekben úgy, hogy végigmész ezen vagy más hosszú távon, és ha itt-ott nagyon nem megy futva, akkor gyalog vagy kocogva folytatod. És pár ilyen menet után azt fogod észrevenni, hogy egyben lefutottad az egészet. Ha kitűztél egy távot, akkor először ne törődj a sebességgel, csak legyen meg kocogva, lassan futva. És ha már stabilan megvan a táv, akkor lehet figyelni a sebességre. És ha már jó sebességgel megvan egy adott táv, akkor ki lehet tűzni egy hosszabb távot, először megint lassabban stb. Én így fejlődtem fel 2-ről 30-35 km-ig, de többet is tudok, ha kell.

Két kulcsszó van: a fokozatosság és a rendszeresség. Én heti 4-szer futok, de minimum 3-szor kell. Sok sikert!

2016. aug. 4. 21:45
 7/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: Köszi. Amúgy nem futok rendszeresen, suliba futunk tesin suliköröket és nyáron szoktam inkább futni a Balcsin vagy például Pesten 1-2 órát. Mivel nem vagyok otthon, ezáltal edzésen sem, gondoltam futok egyet, és te ugye írtad, hogy előbb menjek rövidebb távokat aztán hosszabbakat. Én például utóbbi két alkalommal a következő útvonalon mentem: ( csak Budán) Apor Vilmos tér-Zólyomi lépcső-Lejtő út- Hegyalja út-BAH-csomópont- Móricz Zs. körtér-Szent Gellért tér- Clark Ádám tér- Győri út- Kiss János alt. utca ( onnan indultam). Szerintem nem rossz táv, de az autók mellet nem is a legjobb.
2016. aug. 5. 12:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Csak nagyjából van meg az útvonal, amit leírtál, de így is jól hangzik. Nem olyan nagy baj, ha a városban csinálod, de ha lehet, próbálj kiszakadni, és a természetben futni inkább! Szebb ott, jobb a levegő, és nincs beton (többnyire). Nem olyan sok idő kijutni. És ha viszonylag rendszertelenül is ilyen jól megy, akkor biztos jó hozzá az alkatod, és érdemes az időt ráfordítani. Meg amúgy is, a futás nagyon egészséges, karban tart, és szinte ez az egyetlen sport, amivel a szívet is lehet erősíteni.
2016. aug. 6. 19:57
 9/10 anonim ***** válasza:
egyén függő, én jobb szeretek a városba, nézem az embereket, kirakatokat stb... a természetbe meg nincs semmi csak én meg egy csomó fa.
2016. aug. 6. 20:51
 10/10 anonim ***** válasza:
amúgy a szívet nem csak futással lehet erősíteni, hanem pl minden mással ami cardio jellegű mozgás, tehát elég intenzív ahoz hogy megemelje a pulzusszámot. Ilyen pl a kerékpár, úszás, evezés, síelés és még egy csomó másik sport.
2016. aug. 6. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!