Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Elérhetem 10 hónap alatt az...

Elérhetem 10 hónap alatt az álomalkomat?

Figyelt kérdés

Sziasztok :)

18 éves lány vagyok, 171cm és 63-64kg körül. Korábban már megelégeltem az alakomat, ezért koplalással lefogytam 52kg-ra. Természetesen ez hamar visszaszaladt és 52 kg-mal is formátlan voltam.

Elhatároztam, hogy újra belevágok a dologba, azonban most a súly helyett az alakomra fogok koncentrálni. Életmódváltással fokozatosan szeretném kiiktatni az ártó dolgokat és a rendszerességgel fogok próbálkozni.

Sport terhén heti 3 spinning és heti 1 súlyzós edzést tervezek.

10 hónap alatt elérhetek egy feszes, egészséges alakot?

(ma már feltettem ezt a kérdést másik rovatban, de tanácsolták, hogy itt próbálkozzak)

2016. júl. 29. 16:52
 1/9 Cortez70 ***** válasza:
100%
El, ha heti 3 súlyzós megy és amellé az aerob edzés. + rendes kaja.
2016. júl. 29. 17:27
 2/9 A kérdező kommentje:

Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Edzőteremben voltam már, de csak csoportos edzéseken (spinning, aerobic, trx stb...). Oda megveszi az ember a bérletet és irányítják, hogy mit csináljon.

Viszont ha a terem "kondis" részét szeretném használni, akkor hogyan kezdjek neki? Nem szeretnék úgy odaállni, mint egy rakás szerencsétlenség. Kellemetlen lenne, hiszen azt sem tudom, hogy mi mire való. És attól is tartok, hogy zavarnám azokat, akik tényleg tudják használni a gépeket és esetlegesen nekik is szükségük lenne arra, amivel én éppen ismerkedek.

2016. júl. 29. 18:03
 3/9 Cortez70 ***** válasza:
Megkérdezhetsz ott bárkit, segíteni fog. Vagy fizetsz személyi edzőnek, míg meg nem tanulod.
2016. júl. 29. 18:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Elvileg a bérletben benne van egy eligazítás is. Utána pedig csinálom, amit jónak látok. Akinek nem tetszik az majd odajön szólni ;)
2016. júl. 29. 18:31
 5/9 Cortez70 ***** válasza:
100%

Akkor jó, ha benne van. De jobb lenne ha tervhez tartanád magad, pl egy ilyesmi teljes testes edzés jó lenne:

Guggolás, fekvenyomás, evezés rúddal, vállból nyomás egykezesekkel, bicepsz állva rúddal, csigás letolás tricepszre, hasprés , valamilyen vádli gépes okosság. Mindenből 4 munkasorozat, akkora súlyokkal, amivel éppen megy szabályosan 10-12 ismétlés a sorozatokban.

2016. júl. 29. 18:37
 6/9 A kérdező kommentje:

És 4x10-12 elég is egy alkalommal mindenhova? Illetve milyen időközönként és mennyivel kell emelni a sorozatszámot?

Nem vagyok türelmetlen, de látható eredményt mennyi idő alatt lehet elérni? :) Nekem elsősorban most az egészség az első.

2016. júl. 29. 20:20
 7/9 Cortez70 ***** válasza:

6-8 hétig menjen így a teljes testes edzés. Utána mehet majd pl kétfelé bontott ami lehet ugyanúgy 3 vagy 4 napos is. Ilyenkor már edzésenként mehet 2 gyakorlat is egy izomra. De heti 3 teljes testesnél (ami kell kezdőknek) elég izomcsoportonként 4 sorozat edzésenként. Ha több menne akkor nem tudnál 2 nap alatt regenerálódni.

Pár hónap alatt is látható változás, de egy komolyabb forma az több idő.

2016. júl. 29. 20:29
 8/9 A kérdező kommentje:

Étkezés terén drasztikus változásokat kell tenni, vagy elég, ha a kalóriakereten és a makrókon belül maradok?

Úgy terveztem, hogy az alábbi szabályokat fogom betartani:

- Rendszeres étkezés, napi 3-5x

- Napi 2.5 l folyadék (notóriusan keveset iszok...)

- Gyümölcs maximum naponta 2x a fruktóz miatt

- Kalóriakeret 1500kcal + ha sportolok, akkor annak a 70%-a.

- Kenyér, tészta, krumpli mellőzése

- Köretként párolt zöldség vagy rizs

2016. júl. 29. 20:52
 9/9 Cortez70 ***** válasza:
A fehérje legyen napi 2g xttk, zsír 1gx ttkg, ch meg annyi, hogy tudj izmosodni. Előre ezt nem tudni. Van akinek elég 2g xttkg és van akinek kell 5-6 is. Mehet néha tk kenyér vagy akár krumpli is. Nem kell rizsen élni.
2016. júl. 29. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!