Hány literes hátizsákot célszerű vennem?
Elég sok dolgot kéne vinnem, köztük plédet, törölközőt, ruhákat, ami azért foglalja a helyet, tisztálkodási szerek, stb. plusz szeretném vinni a DSLR fényképezőgépem, illetve egy üveg víz nem árt, ha még elfér valahol (ha csak nincs külső üvegtartója), és az is szempont, hogy a túra biciklivel történik.
65 literesen gondolkodtam, de annak elrettent a hossza. A 35 litereset viszont kicsinek találom.

Nem, nincs jó bringád, mert alkalmatlan túrázni. Tök mindegy, hogy hány forintos bringa, tök mindegy, hogy mennyire jó egy profi 3 millás DH géppel sem lehet túrázni, nem arra van.
Egyébként meg mit okoskodsz, elmész a boltba, megnézed, hogy kb mekkora táskába férnél bele, megveszed, aztán meg csodálkozol majd, hogy te leszel a túra bohóca a legjobb bringával és a 60 literes táskával a hátán egyensúlyozva, estére fájó háttal, csontig csatakosan.
Mit kell ezen ennyit rágódni, ha te már eldöntötted, hogy ilyen király csávó vagy (sisak témában nem te kérdeztél a múltkor? Mert megint egy kérdező aki mindenkinél okosabb, csak tudnám mi a rákot kérdezősködik akkor)

Üdv.
Na most már marha kíváncsi vagyok így ebben az egy éve elfeledett szekcióban, hogy mi lett a tisztelt kérdező tapasztalata...
Ha meg valaki esetleg idetévedne, annak itt vannak a saját tapasztalataim, amik megerősítik a szegény ledurungolt válaszadó okosságait: nekem sok éve egy 30 l-es Deuter Transalpine-om van, ezt kifejezetten kerékpáros zsákként (is) ajánlotta a gyártó akkoriban. Hát sok szempont miatt ma már nem ezt választanám. Napi használatban volt, országúti bringán. Meglepően sokat lehet bele pakolni, ha az ember ügyes. Városban rohangálós zsáknak, munkába biciklizni (4-25km, ugyanennyi vissza + apró) napi szinten, kevés teherrel végül is jó volt. Viszont már egy laza 30 kilométeres túrán (szintén oúti bringán), alapfelszereléssel is marhára kényelmetlenné tud válni, 70 km vagy afölött már kifejezetten kényelmetlenné tud válni. Ma, napi rohangálósnak talán egy Bagaboo futárzsákot választanék (nincs vele tapasztalatom, tehát lehet, hogy páran ezt megkontrázzák), kifejezetten túrára, főleg egy heti ruhával és egyéb cuccokkal én is kerékpárra szerelhető megoldásokat választanék. Mindenképpen. A hátamra maximum egy camelbak kerülne, de talán az se. És itt nem játszana szerepet a divat, meg a deszeretemabiciklimet nemszerelekráilyenvackot, meg a neokoskoggyá, mernemlehtrászerelni'. Akkor inkább kerítenék (építenék) egy túrabringát. Ebben a témában Nagy Sándor bicajoskönyvei bár nem újak, de a magyar, hm, szakirodalomban szerintem alapműnek számítanak, innen lehet elkezdeni tovább építkezni, modernebb megoldásokat keresni. Hát kb. ennyi. Azért ha a kedves kérdező nézi, így másfél év elteltével tényleg szeretném tudni, hogy végül mit választott.
Ui.: Transalpine: nem vagyok magas, de rövid a háta a zsáknak, emiatt nem lehet igazán jól beállítani, mindenképpen húzni fog. Városi pakolgatósnak a felfelé keskenyedő forma miatt nem annyira praktikus, hiába az airstripes megoldás, belerohadsz, viszont a hálós szivacspárnázat nyeli az izzadságot, de nehezen szárad, ezért hamar büdös lesz, és hát hátizsákot nem naponta mosol, a sisaklefogató megoldása nekem végül annyira nem záródott a szívembe, az oldalsó hálós zsebek gumírozása meg 6-8 év után kitágult :) A fő rekesz cipzárja 8 év után megadta magát, a külső zseb cipzárját meg egy idióta ismerősöm részegen kiégette cigivel :P Már új korában is beszivárgott a varrásoknál a víz, az esőhuzat vékony orkánanyaga is 15-20 perc után átnedvesedett. Ennek a felső rögzítése szerintem nem a legszerencsésebb, mert kétoldalt a vállpántoknál visszamászik a zsák pereméről hátra, ezért ott a zsák átnedvesedik, ahol nincs fedés. A csatok kialakítása, illetve a hevederek elvezetése sem tetszik annyira. Egyébként masszív darab, képes hidrációs rendszert fogadni, a hátmerevítése a mai napig töretlen :), fényvisszaverő a logó a hátán és a felirat az esőhuzaton, ha ez számít valamit. És jól néz ki :P. 2003-ban vettem (!), most is megvan. A mostani (2018) modell tök más, erről nem tudok nyilatkozni.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!