Milyen fajta túra hátizsákot érdemes venni hosszabb túrákta pl az El caminora?
Figyelt kérdés
Dechatlon olcsósága nem megy rá a minőségre?
A karrimor hátizsákok minőségben milyenek?
2015. dec. 23. 14:16
1/7 anonim válasza:
Milyen arkategoria? Es mekkora taskara gondoltal?
2/7 A kérdező kommentje:
Max 30ezer, de az már tényleg sok. 50-60liter között.
2015. dec. 26. 10:49
3/7 anonim válasza:
Én amatőr vagyok és még a 12-20 km-es távokkal próbálkozom, de egy el Camino volumenű programhoz nem kicsi az 50-60L? Lehet, hogy a hosszú távokban való tapasztalat hiáyn amiatt, de én 100L-t saccolnék.
4/7 anonim válasza:
El caminora - és általában a nagyon hosszú túrákra - azt javasolják, hogy a testsúlyod 10-12 %-át vidd max. magaddal. Innen nézve minél könnyebbet vegyél...
5/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is a testtömegem 10%-ának megfelelő súlyú rakományyal szeretnék neki indulni. Csak még a táska kérdéses, hogy milyen fajtába ruházzak be.
2015. dec. 28. 11:56
6/7 tothp válasza:
100 literes zsákot vinni is kell. Abba már bőven belefér egy többnapos magashegyi túra technikai felszerelése is (kötelek, karabinerek stb.)
60 l körüli elég kell legyen. Készítsd el a csomaglistádat. mit vinnél? mire van szükséged? Írd le. gondold át többször. szerezz be praktikus, minőségi cucokat. Egy helyes hálózsák választás akár 1 kilo minuszt is jelenthet (nyáron nem viszek extrém zsákot. stb)
egy ilyen pl teljesen elég (még sok is)
Karrimort nem ismerem, de nekem kicsit divatcucnak tűnik.(szóval drágább, mint amennyire jó) Jó márkák: Deuter, Vaude, Tatoonka
Ne állj le a decathlonnál. nézz szét túraboltokban is.
7/7 anonim válasza:
Fontos, hogy minőségi hátizsák legyen! Én ebben az évben egy Decathlonossal csináltam végig Caminot és bizony a végére már nagyon fájt a vállam, mert a beállítások hiánya miatt a súly nagy része a vállamra terhelődött és nem oszlott el a testem többi részén. Plusz erősen kifakult és el is szakadt az egyik derékszíj a hátizsákon. (Mindezt napi használat mellett 5 héten át.) Ha ezt előre tudom inkább kicsivel drágábbat, de jobbat veszek. Neked is ezt ajánlom, mert egy ilyen hosszú távú túránál a hátizsák az egyik legfontosabb! (A cipő meg zokni a másik. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!