Nyáron rendszeres sport mellett tényleg meg kéne inni naponta 4-5 l vizet?
Csak a saját személyes kis véleményemet s tapasztalatomat mondhatom el, ez nem tuti, hogy neked bármit segít.
Sosem érdekeltek az ilyesmik, amúgyis jó szomjúságérzetem van, nem kell foglalkoznom az ivással külön.
A nyár még nem számít, inkább ha kint vagyok a napon, mozgok, ésatöbbi. Egy klimatizált vagy egyszerűen hűvös házban nyáron se kell sokkal több. A mozgás persze növeli a folyadékigényt, én amúgyis könnyen túlmelegszem tőle. Edzés körül rengeteget iszom :) Az étrend is sokat befolyásol, s persze a vízbevitel elég nagy része jöhet ételből. Nem nehéz több liter vizet bevinni a rizzsel, zöldséggel, gyümölccsel, ha az ember étrendje s ételeinek víztartalma olyan...
A wc-re járkálás emberfüggő, ebben sajna nem tudok segíteni. Én 4 liter mellett is ritkán megyek, s nem hiszem, hogy hatalmas lenne a húgyhólyagom, valami más oka lehet, de ehhez nem értek.
A megfelelő hidratálás igen fontos, de nem hiszek a 4-5 literben extra körülmények nélkül. Nem tudom, mennyit vagy milyen melegben s mennyire intenzíven mozogsz, mennyit izzadsz ésatöbbi. Azért az alapján, amit írsz, sok vízre van szükséged, de nem feltétlenül olyan rengetegre, amit az edző mond. De ezt nem tudhatjuk.
Én simán megiszom zöldteából 2 litert, ha kedvem van hozzá. Ha ettől meghalok, hát legyen. Komolyan már... :D
Bár mostanában inkább 2 liter kávé megy :) Amúgy folyadékbevitel az is, nekem senki se mondja, hogy egy teáskanál kávé semmissé tesz egypár deci vizet (persze így is iszom vizet literszámra).
Valamit be kell vinnem, ha már szálkásítok s keveset eszem, nekem a kávé a mankó, néha a tea. Plusz finom. S nem élénkít, így kevéssé aggódom miatta.
nem paráztatni akarok senkit, nekem már volt benne részem, 32 fokos melegben egyszer csak ledőltem a bringáról azt se tudtam hol vagyok, hánytam folyamatosan, meg míg kiértek a mentősök néhányszor elájultam... az volt a mázlim, hogy nem a semmi közepén lettem rosszul, hanem Pákozd közepén.
"Tehát a víz már kimossa a szükséges anyagokat"
izzadás közben elektrolitokat vesztesz + a veséidnek is az a feladatuk, hogy megszűrjék a véredet, a pisivel rengeteg elektrolitot vesztesz, a veséid 2-3 percenként szűrik le a teljes vérmennyiségedet... ha nincs utánpótlás gyorsan kiürülnek a szükséges anyagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!