Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan fejlődhetnék ebben?

Hogyan fejlődhetnék ebben?

Figyelt kérdés
van egy kis felesleg rajtam (tényleg kicsi, ha ruha van rajtam nem is látszik), de engem zavar és szeretném ledolgozni. Azt olvastam, hogy a sprint az jól égeti a zsírt és még szálkásít is. Hogyan építsem fel ezt a sprintes fogyókúrát h bírjam? ma reggel megpróbáltam. oldalak tanácsai alapján jól bemelegítettem, és még nem teljes erőből sprinteltem, de így is pont h kihúztam 30 másodperc nonstoppot. Szép fokozatosan, vagy akárhogyan hogy tudnám megcsinálni hogy gyorsan tudjak futni, hosszú ideig és agyobb távokat? miket tanácsoltok? hogyan építsem fel? :)

2016. ápr. 16. 10:38
 1/4 Cortez70 ***** válasza:

Na kezdjük:

"sprint az jól égeti a zsírt és még szálkásít is."

Szálkásítás= zsíleadás lehetőleg minél kevesebb izmovesztéssel. Tehát nem izomépítést jelent a szálkásítás, mint azt sokan (főleg nők) hiszik.

Végezz intervallum edzéseket: 30 sec sprint, utána 1 perc kocogás és ez váltakozik 20 percig. Nem kell egyből ennyit, majd fokozatosan menni fog.

És legyen jó szálkásító diétád, mert jó kaja nélkül nem sokra mész.

2016. ápr. 16. 10:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Intervallum edzés az jó, csak gondolj arra is, hogy azt nem kezdőknek találták ki. Annál arra figyelj, hogy legyen érezhető átmenet a lassú és gyors részek sebessége között. A sebességét ne 'sprint' és 'kocogás' kategóriába tedd, hanem mérj egy pulzust először. Egy kocogásnak 130 körül kellene tartania a pulzusod, ha egyenletes tempóban csinálod. Ez egy kábé dolog, életkortól is függ. Csak javasolni tudom, hogy ezt olvasd el:

[link]

Ha egy kocogás felküldi a pulzusod folyamatosan 140 fölé sík terepen, vagy akár 150-be (20-30 éveseknél, előző link), akkor ne erőltesd még az intervallum futást, vagy ha csinálod is, akkor a lassú szakasz az ne kocogás, hanem séta legyen. A gyors pedig kocogás. Dombozással is lehet pulzust növelni akár. Elég felsétálni rá, ha nem vagy túl edzett.

Az edzéseket egyébként váltogathatod is akár. Például:

1. nap hosszú távú kocogás (amennyit bírsz túlzott erőfeszítés nélkül)

2. nap intervallumfutás

3. nap pihenés gyanánt úszás

De ez csak egy példa volt, neked kell tudnod, hogy hogyan bírod.

2016. ápr. 16. 12:22
 3/4 anonim ***** válasza:
És ahogy írta az első válaszoló, az intervallumfutás a gyors szakaszai miatt csak rövidebb lehet. Maximum 30-40 perc. Egy kocogás lehet akár (kábé) 2-2,5 óra is, ha majd elég edzett lehetsz (és az nagyon segít a fogyásban).
2016. ápr. 16. 12:24
 4/4 A kérdező kommentje:

Koszi a válaszokat. Tulkeppen a szalkasitasrol nem hittem h izmositas hanem nem is tudtam h mi az :D csak olvastam

Az intervallum futást akk csinalni fogom, koszonom szépen. Es valszeg az úszás is be lesz iktatva a hatam miatt.

2016. ápr. 16. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!