Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mitől lehet az, hogy súlyzózok...

Mitől lehet az, hogy súlyzózok kb.3 hete, heti 2x, és megvastagodott a hátam?

Figyelt kérdés
Nő vagyok, 21 éves, a súlyzózás mellett tartottam a diétát is,viszont a karjaim ugyanolyan plötyik maradtak,mint azelőtt,ezért abbahagytam. Először fél, majd 2 kilós súlyzóval, napi 20 percet edzettem heti 2-3 alkalommal. Két napja inget kellett felvennem,és a régi csinos ingeim feszütek a hátamon. Vissza lehet csinálni az eredeti állapotot? Nagyon elszomorodtam,mert a célom az lett volna,hogy a karjaim kicsit feszesebbek,kerekebbek legyenek,és nem az,hogy feszüljön az ingem... :-(
2010. ápr. 6. 11:46
 1/5 anonim válasza:

Lehet hogy híztál? ;)

Az is lehet, hogy nem a megfelelő gyakorlatokat végzed. Nem írtad le, milyen gyakorlatot csinálsz.

Egyébként az én tapasztalatom, hogy amíg 2 kilósakkal emelgettem végtelen ismétlésszámokat, addig mindig csak iszonyú izomlázam volt, de nem formálódott a karom. Aztán fogtam a párom 5 kilósait, amikkel csak 7-10 db gyakorlatot tudok megcsinálni, 3 sorozatban, és azóta észrevettem, hogy formásodtak az izmaim! Persze nem izomkolosszus lettem, hiszen a nők nem is lehetnek azok, de szerintem ez sokkal jobban használ, jobban megdolgoztatja, fejleszti az izmokat.

Gyakorlatok, amiket végzek kalapács-bicepsz, comb mellől oldalra karemelés, felfelé fej mellett kinyomás, és 1 db 5 kilóssal 2 kézzel tartva tricepsz (hátul, nyaktól felfelé emelgetés). Néha kitörésből oldalra emelés, a hátizomra, és emellett még női fekvőtámaszt is csinálok.

Valószínűleg egyébként mindenkinél nagyon egyéni, hogy hogyan reagál a test a megterhelésre, és melyik izom kezd el gyorsabban fejlődni. Én nem hagynám abba a helyedben, a mozgás csak jót tehet, túl izmos meg úgysem leszel, ahhoz azért kell ám tesztoszteron is!

2010. ápr. 6. 12:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem,nem híztam,mert a súlyom a mérleg szerint ugyanannyi,sőt még valamivel kevesebb is. Igazából én a Rubint Réka 20 perces súlyzós tornáját csináltam,plusz emellett esténként néha a párommal súlyzóztunk,tükör előtt csináltam,úgyhogy szerintem a gyakorlatok helyességével nem lehetett probléma. Szerinted visszacsinálni nem tudom? Inkább legyek plötyi,minthogy feszüljön rajtam az amúgy is L-es ingem?
2010. ápr. 6. 13:08
 3/5 anonim válasza:

Nehéz úgy válaszolni, hogy nem írtad le, mitől "plötyi" a karod. Lerakódott zsírtól, vagy csak az izom hiányától? De ha az L-es ingből indulok ki, akkor feltehetőleg súlyfelesleged is van. Ha súlyfelesleged van, akkor a súlyzózást ne hagyd abba, de mellé menj heti 2-3-szor futni, mert az jobban segít a zsírréteg eltüntetéseben. De az izomerősítés is kell, mert az izom sok energiát éget önmaga fenntartásához is! Ha tényleg a hátad izmosodott, és azért kicsik az ingek, akkor nem az izmot kellene okolni, hanem a zsírréteget kell ledolgozni.

Ha viszont nincs zsírréteg, akkor egyszerűen megnőtt az izom. Ha optikailag szebb, formásabb lett a hátad, akkor szerintem nem kár az ingekért. A párod mit mond? változott valami ránézésre?

2010. ápr. 6. 13:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem,ő azt mondja nem vett észre semmi változást rajtam. Egyébként csinálom a Rubint Réka tornák közül a többit is,pl. fenékfeszesítés, hasizom... de a súlyzós alatt vettem észre az egyetlen feltűnő változást. Túlsúly? Hát, 164 centi vagyok és ehhez 64 kiló,úgyhogy pont beleesek a normál BMI index felső határába. Ja,és nagyon sokat hullahopp karikázok,de nem hiszem,hogy ez bármit befolyásolna. Futni nem merek menni,mert nagyon sok a kóborkutya a faluban,főleg este ki sem megyünk az utcára. Bár lehet csak gyorsabban futnék,ha kergetnének. :-)
2010. ápr. 6. 15:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Valószínű h nem a megfelelő izomcsoportok végezték a legnagyobb munkát és nem azok erősödtek amiknek meg kellett vna. Rossz vagy rosszul végzett gyakorlatok voltak.
2010. ápr. 6. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!