Melyikkel megyek többre? Hosszabb távú kocogás vagy rövidebb futás?
Egyenletes tempóban kocogva napi 45 percet simán bírok. Ha megerőltetném magam igazán, és futnék nagyobb sebességgel, akkor jó, ha 10 percet bírok, és utána már a kocogás is kínszenvedés, és elmegy a kedvem az egésztől.
Jobb lenne mégis megerőltetni magam, és inkább futni kevesebbet vagy a hosszabb, kitartó kocogás is jó edzés?
Lihegek és ömlik rólam a víz, sokszor úgy érzem, meg kell állnom így is, de nem állok meg, megyek tovább.
Mire végzek, a hajam csurom víz, és a ruhám is tocsog. Szóval igencsak kifáraszt a dolog.
Mindenekelőtt azt érdemes tisztázni, hogy mi a célod.
Minél hosszabb távokat akarsz teljesíteni? Más sporthoz kell jobb állóképesség? Jobban akarsz teljesíteni az ágyban? Vagy egyszerűen csak élvezni akarod a futás élményét? Nagyon nem mindegy.
Az ezekre adott válaszod alapján kell megválasztanod azt, hogy gyorsan keveset, vagy hosszan többet futsz. A HIIT-et így is úgyis érdemes néha belerakni, jó kis kihívás.
Én azért futok, mert fogyni is akarok, emellett én szeretek lassan futni, és közben az energiáimat összegyűjteni, a végén pedig egy kőkemény sprintet letolni úgy, hogy 200m-ig nincs is fáradtságérzetem, elönt az adrenalin, szinte szárnyalok. Leírhatatlan érzés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!