Mik a judo sajátosságai? Mi a judo? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Itt sok minden érdekelne és sok kérdésem lenne.
Milyen technikái vannak? Mik a judo előnyei? ( itt most nem a sport jótékony hatásaira gondolok: hogy egészséges, erősít, állóképesség...stb). Hanem miért jó űzni? Mik a gyengéi és mi az előnye (itt akár utcai önvédelmi szitura is gondolok). Miért jó önvédelemhez? Hány év az 1. Dan megszerzése? Milyen technikákat okítanak? Mik a judosak erősségei és gyengeségei ( a harcban.) Melyik technikái a jobbak ( hogy inkább a dobásokban jobbak vagy a földharcban...stb)? Jó-e önvédelemre? Saját technikáin belül melyiket alkalmazzák jobban?
Tudom van kérdés amit 2-szer is leírtam. Ha valaki nem értené esetleg hátha akkor a másik segít.
Kérlek csak a judoval kapcsolatos dolgokat írjatok.
Válaszaitokat előre is köszönöm. Zölddel jutalmazom ;)
2016. márc. 15. 17:18
2/5 A kérdező kommentje:
Technikái és dobásai élesben utcán is jók-e? Hirtelen eszembe jutó kérdés
2016. márc. 15. 18:11
3/5 anonim válasza:
Én 13 éves lány vagyok, 1 éve judozom. Kiváló stresszlevezető. Utcai önvédelem szempontjából mindenképpen fontos, mert ugye ez nem egy agresszív/támadó, hanem egy önvédelmi sport. 1 Dan az rengeteg idő. Előtte még a 7 Kyu fokozatot (a színes öveket) kell elérni és a Dan, a mesteri szint elérése évtizedekig is tarthat. Ugye azon belül is vannak fokozatok. Ebben a sportban meg kell tanulni esni, különben hatalmas fájdalmakat élhet át az ember. Az állóharc szerintem jobb mint a földharc, mert több a lehetőség, pl: külső-belső gáncsok, csípődobás stb... Viszont a földharc rendes tudása is ugyanolyan fontos. Még az a kérdés volt, hogy élőben használható-e. Ha pl. megtámadnak az utcán, akkor mindenképp, viszont mivel önvédelmi sport, önkényesen támadni tilos, mert Jigoro Kano nem ezt tanította és nem erre találta ki. Remélem segítettem, ha van még kérdésed, írj privátban nyugodtan! :)
2016. ápr. 13. 22:55
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy írtál és hogy segítettél...igen segítettél
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!