Az alábbi judo iskolák közül melyiket ajánljátok?
Sziasztok!
Már feltettem a kérdést másik topicban, de nem jött válasz, ezért újra próbálkozom. Budapesti judo iskolák közül válogattam ezeket:
Nekem a Havasi a legszimpatikusabb, de ha valaki esetleg jár valamelyikbe, vagy van tapasztalata bármelyikkel kapcsolatban, akkor szívesen várok véleményeket.
Kezdő felnőttként akkor ne is próbálkozzak náluk? Mondjuk egy telefont megérhet.
Amúgy 31 vagyok és a judo-t ajánlották többen is. Gondolom, akkor nem gond elkezdeni ennyi idősen sem.
Ok, box előjött megint. Onnan indultam:) BoxAkadémia Zuglóban jó? Felhívtam még az elején az edzőt, Kathi Attilát és azt mondta, simán jó vagyok ilyen idősen.
BJJ-t inkább űzik felnőttek, vagy miért foglalkoznak ott jobban velünk? Feltételezem, hogy a ju jitsu-ba a BJJ is beleértendő ilyen szempontból, azért kérdezem így.
Amúgy elmegyek most már kipróbálni ezeket, aztán döntök végre :D Köszi a türelmet és a segítséget!
Havasiba jártam és tudom ajánlani felnőtteknek. A mester nagyon rendes és figyel mindenkire, valóban TANÍT és lehet fejlődni. A tatami is profi.
Boxról meg annyit , hogy 3 helyen próbáltam beletanulni huszonévesen. Fél-fél-egy évet jártam különböző helyekre. Csak a lóvét szedték el aztán mehettél zsákra. SEMMIT nem adott át a sok alkesz/bűnöző/tróger "edző" csak a piszi-puszi tesókkal dolgoztak érdemben, mindenki mást meg levegőnek néztek. Utcán meg lehet ér valamit lehet nem, szerintem ha balhé van egy jó dobásnál nincs hatásosabb.
Ez a "felnőttekkel nem foglalkoznak" a judoban, BJJ-ben meg igen talán onnan ered, hogy a cselgáncs olimpiai sportként az olimpiai eredmények köré épül, ahhoz meg gyerekkorban kell kezdeni, és onnan kell eljuttatni a srácokat nemzetközi, majd olimpiai szintre.
A BJJ meg nem olimpiai sport, hanem üzlet - így hát ők meg rámentek a fizetőképes felnőttekre, akik valóban tudnak erre költeni, ruhára, kajára, edzésre, tanfolyamra, DVD-re, rashguardra, pólóra, felvarróra - szóval az egész csomagra.
Ezzel persze véletlen sem leszólni akarom a BJJ-t (vagy a judot), de úgy látom, hogy az összes olimpiai küzdősportot sújtja ez a hozzáállás, hogy csak a gyerekekkel szeretnek foglalkozni - így viszont társadalmi bázis nem épül köréjük. Enélkül meg az utánpótlással is bajok lesznek.
Lesznek? Vannak.
A múlt héten épp az ökölvívó szövetség "védekezett" azzal, hogy "hát nincs utánpótlás, azért nincs olimpiai eredmény" . Mintha nem épp a szövetség dolga, lényege lenne, hogy elérjen az emberekhez!
A honvéd judo teremben 3 kezdő csoport indult. 2 csoport kis gyerekek, és egy csoport 12-40 éves ig vannak ott.
Mindenkivel foglalkozik az edző, nem számít a kor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!