Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A cselgáncs jó önvédelemhez?...

A cselgáncs jó önvédelemhez? Utcai önvédelemre? Mint alap?

Figyelt kérdés

Újabban nagyon megtetszett nekem ez a harcművészet. De ha nem ,,elég hatásos" hogy megvédjem magamat az utcán inkább akkor nem kezdeném el

Ha azt mondanátok sokan hogy a judo technikáinak 70%-a utcán nem kivitelezhető

Vagy a dobásaik 80%-ához judo ruha kell másként utcán nem lehet megcsinálni azt a dobást mert az illetőn kabát van vagy zakó vagy egy vacak gyenge poló vagy mert a strandon nem lehet ,,eldobni" mert csak fürdőnadrág van rajta és emiatt nem lehet dobni akkor hagyom inkább

Utánanéztem és Scott Adkinsnek a judo ami megadta a dobó tudást persze tudom hogy ez nem azt jelenti hogy hatásos is mert egy filmsztár csinálja

Csak önvédelem miatt szeretnék Cselgáncsra járni. Nem kötekedésképp és baj kereséseként

Ha kérhetem itt Csak a judorol beszéljetek. Más stílusról ne. Legyetek szívesek

Válaszaitokat előre is köszönöm! Zöld minden kommentelőnek természetesen megy.

2016. márc. 1. 13:10
 1/4 A kérdező kommentje:

Ezért is tetszik nagyon a judo

https://www.youtube.com/watch?v=YOcVfmmMBLY

https://www.youtube.com/watch?v=3dO6LgrVB9w

Kitartásom,szorgalmam,akaraterőm,alázatosságom,tisztelettudásom meg van hozzá tudom. Hisz mindig elérem amit szeretnék mert megdolgozok érte.

De ha azt mondják a hozzáértők hogy a judo nem a legmegfelelőbb akkor inkább nem kezdem el

2016. márc. 1. 13:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha csak az önvédelem miatt kezdenéd el, akkor ne. A semminél jobb, de az utcai önvédelemhez az egyik legjobb választás.

Bár külön kitértél a kérdésedben, hogy ne, mégis had ajánljak egy stílust.

Ha a dobások, földrevitelek, feszítések, fojtások érdekelnek, akkor válaszd a ju jitsut. A judo a ju jitsuból lett kialakítva, és a jitsu már sokkal hatékonyabb, sőt az egyik leghatékonyabb önvédelmi rendszer. ( ha erről közelítjük meg a a különböző stílusokat)

2016. márc. 1. 15:51
 3/4 A kérdező kommentje:

Azért mert tetszik

És ez van mint ilyen dobó stílus.

2016. márc. 1. 19:04
 4/4 A kérdező kommentje:
Bízok még a válaszokban.1 igen csak kevéske
2016. márc. 2. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!