A birkózásban vagy a judoban van több dobás (persze nem pontos számot kérek)?
Melyik stílus tartalmaz több dobást?
Az is elég ha azt mondjátok hogy a judo 87 a birkózás 56-ot
Meg az ha megmondjátok hogy ebben a stílusban van a több dobás.
Illetve ezek közül a dobások közül melyiket lehet jobban utcán kivitelezni?Melyik stílus használja a dobásokat jobban utcán?
Függetlenül attól hogy a személy pulcsiban, vacak pólóban,kabátban,zakóban vagy félmeztelenül van a strandon.
Tudom nincs olyan hogy ,,jobb" stílus hisz az a legjobb amit csinálsz
Tudom hogy nem ez lett a legértelmesebb kérdés de érdekel
Szabadfogású birkózásban nagyon ritka a dobás. Kötöttfogásra jellemzőbb jóval. Szerintem összességében birkózásban több az akció, úgyhogy én a birkózásra tenném a szavazatom.
Itt látható szinte a teljes kötöttfogású repertoár:
Köszi
Judo 0-1 birkózás
Igen darabszámra gondoltam a dobasok számát illetően
Na jó zöld ment
De mi van a használhatósággal a dobasok terén a ruhán kereaztül arról még nem volt szó
Judo 1-1 birkózás
Judoban egyértelműen több dobás van.
Utcára a szabadfogású birkót ajánlom.
(Ha csak ebből a kettőből lehet választani).
A ruha miatt valóban több dobás lenne, de ott vannak a gáncsok is, ami kötöttben nincsen (illetve burkoltan, de nem elsődleges támadás).
Továbbá a fej lefogásával, lezárásával operáló technikák nincsenek judóban, ezek angolul a front headlock-ok.
A gyakorlatban mindenkinek kialakul az a 2-3 földreviteli techinka - "kenyérkereső fogás" - amit alkalmazni tudd.
Hogy utcán meg előjöjjön, esetleg alkoholos állapotban, a tudás, az nem rövid időt jelent a belefektetett munka terén.
Értem judo több
Használhatóság egyén függő
Vagy judo vagy szabadfogású birkózás? Inkább?
én judóra szavazok.
https://www.youtube.com/watch?v=S8qG9ePdbkU
seoi nage morote, ouchi gari birkóversenyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!