Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Pár napja kocogok és nem...

Pár napja kocogok és nem tartom megterhelőnek. Már az elejétől 177-180 a pulzusom. Gyorsabb gyalogláskor 167-170. Szeretném felemelni a gyorsaságot, de nem tudom, lehet-e ilyen magas pulzus mellett? Nincs szívbetegségem.15 kiló túlsúly van.46/N.

Figyelt kérdés
Köszönöm.
2016. febr. 19. 11:21
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményedet.

Az ébredési utáni pulzusom 60-65 körüli.

A margarin tényleg nem okés. Keveset is használok belőle. 1 doboz kb. 2 hónap alatt fogy el.

Eltolódott a táplálkozásom? Azt gondoltam, alig eszem mostanában ch-ot és zsírt. De ezek szerint ez is sok.

Mindig hajlamos voltam a hízásra. Anyu is kissé túlsúlyos.

Nem zabálok, csak úgy kell elképzelni a szervezetemet, ha megeszem 1 üres zsömlét és nem mozgok, már fél kilóval nehezebb vagyok.

Régebben sem zabáltam, csak többször 21-22 órakor is ettem puffasztott ilyen-olyanból pár szeletet vagy csokit vagy magokat, meg egész nap elosztva 4 tányérral is ettem főzelékből / levesből. Manapság már egyáltalán nem csokizom, nem eszem főzeléket, levest sem (egyelőre) és 18-19 óráig befejezem az evést.

Az utóbbi időben pedig szinte egész nap ültem, nem sportoltam semmit. Manapság már kevesebbet ülök és naponta sportolok, még hétvégén is.

Egyértelmű a számomra - genetikán kívül -, hogy a csak ülőmunka, semmi sport, alig mozgás, egész nap nassolás (akár egy tábla csoki, puffasztott rizs) játszott szerepet az elhízásomban.

Igen, tudom, nem fogok pár hónap alatt teljesen lefogyni. Most nem is ez foglalkoztat leginkább. Csak szeretnék sportolni, de a pulzusom eléggé visszatart pár mozgásformában, mert nem tudom, meddig mehetek el.

2016. febr. 24. 11:36
 22/26 A kérdező kommentje:
Meg az játszott szerepet az elhízásomban, hogy egyszerre volt, hogy vagy 2 tányérral is ettem főzelékből vagy a levesből. Aztán jól elfáradtam, nem mozogtam, ledőltem pihenni. Ez sokáig így ment.
2016. febr. 24. 11:43
 23/26 anonim ***** válasza:
54%

három lehetőséget látok:

1. szarul méred a pulzusodat.

2. Biológiai csoda vagy, mert a nyugalmi pulzusod egy edzett hobbisportolóé, viszont egy tempósabb sétára maxra ugrik, amit nem tartasz megterhelőnek

3. szívbeteg vagy.

2016. febr. 24. 12:11
 24/26 A kérdező kommentje:
Ebből egyik sem igaz és semmi konstruktív sincs a válaszodban.
2016. febr. 24. 12:48
 25/26 A kérdező kommentje:
A megterhelő szónak is vannak árnyalatai. Egyáltalán nem arról van szó, hogy majdnem elalszom kocogás közben, miközben 180-as a pulzusom. Azt is tudom, milyen elfáradni egy intenzív sport alatt, mert korábban versenyeztem. A nem megterhelő nálam azt jelenti, kapok levegőt, de nem úgy, mintha csak sétálnék, de nem is zilálva veszem a levegőt közben, kissé fárasztónak is tartom, de nem köpöm ki a tüdőmet, nem érzem, hogy nem bírnék tovább kocogni.
2016. febr. 24. 12:56
 26/26 A kérdező kommentje:
*zihálva
2016. febr. 24. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!