Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Pár napja kocogok és nem...

Pár napja kocogok és nem tartom megterhelőnek. Már az elejétől 177-180 a pulzusom. Gyorsabb gyalogláskor 167-170. Szeretném felemelni a gyorsaságot, de nem tudom, lehet-e ilyen magas pulzus mellett? Nincs szívbetegségem.15 kiló túlsúly van.46/N.

Figyelt kérdés
Köszönöm.
2016. febr. 19. 11:21
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Az állóképességem javult. Tovább fogytam. Jobban, gyorsabban is tudok kocogni, de inkább visszaveszem a tempót a majdnem gyorsabb menésre, mint az alig kocogásra, mert maradt a 177-180 körüli pulzus. Valakinek valami ötlete? Lehet, hogy még pár hét kell és lejjebb megy a pulzus? Vagy nekem ez a természetes?
2016. febr. 23. 09:20
 12/26 Szabi.L ***** válasza:
Talán még a magas vérnyomás eshet szóba. Ha túl zsírosan étkezel, dohányzol, illetve egyes embereknél a magasabb ch bevitel is magas vérnyomást okozhat, ami növeli a pulzust.
2016. febr. 23. 11:52
 13/26 A kérdező kommentje:
Nem magas a vérnyomásom. Nem eszem túl zsírosan és magas Ch-tart. ételeket sem. Vegán vegetáriánus vagyok, ezt írtam is. Ráadásul már a 6. kiló ment le, tehát jóval kevesebb kaját is fogyasztok. Nem dohányzom, de még alkoholt sem fogyasztok, ünnepekkor sem.
2016. febr. 23. 16:15
 14/26 A kérdező kommentje:
Amúgy most jöttem az edzésről. Ugyanúgy, ugyanannyit kocogtam, de párszor 190-202-re is felment. Nem értem én ezt.
2016. febr. 23. 16:41
 15/26 Szabi.L ***** válasza:
Lehet, hogy a készülék amivel méred rossz. Másra nem tudok tippelni. Nagyon ellentmondásosak a dolgok, amiket mondasz. 40 év felett 180-190-es pulzus már halált is okozhat egyes embereknél. Esetleg egy kardiológiai kivizsgálás nem ártana, mert tényleg hihetetlenül hangzik az egész.
2016. febr. 23. 16:44
 16/26 A kérdező kommentje:

Írtam volna, ha valami betegségem lenne. Kardiológusnál voltam, mert gyógyfürdői beutalót kértem és csak ilyen vizsgálat mellett engedélyezik nálunk. Még UH-val is megnézett, de semmit nem talált.

Több gépen is edzettem és ugyanazt mérték. Kíváncsiságból még a gépről is leléptem, hogy nyugodtan meg tudjam mérni a pulzusom, és egy perc alatt 178 volt, tehát a gépek jól mérnek. Igaz jó nehéz volt számolnom, mert annyira gyors volt. Még a 202 se nagyon viselt meg, mert volt levegőm.

Ha volna valami ötlet, azt szívesen olvasom, de ha nincs, akkor kénytelen vagyok ehhez hozzászokni.

2016. febr. 23. 17:19
 17/26 Szabi.L ***** válasza:
Ötletem sincs tényleg mi lehet. Mindenesetre én nem javaslom, hogy 160-170 fölé menj,mert könnyen baj lehet, de ezt majd te úgy is eldöntöd.
2016. febr. 23. 17:27
 18/26 A kérdező kommentje:

Azért köszönöm, hogy próbáltál ötletelni.

Csak akkor tudok alámenni ennek a pulzusnak, ha nem sportolok. Amíg nem kapok arról infót, hogy számomra ez kedvezőtlen, vagy hogyan tudnék konkrétan változtatni vagy mit helyette, addig kocogok.

2016. febr. 23. 20:00
 19/26 anonim ***** válasza:

reggel, ébredés után mennyi a pulzusod? (Ébredés után, még az ágyban fekve)

bárkit meg lehet úgy hajtani, hogy 200 legyen a pulzusa. de a nyugalmi pulzus az, ami nagyon nem mindegy.

margarint hanyagolnám a helyedben szívproblémával, hidrolizált növényi zsiradék, tele transzzsírokkal.

2016. febr. 24. 10:16
 20/26 anonim ***** válasza:

A kajálásodról amit leírtál, a makronutriensek aránya el van tolódva a ch és a zsír irányába, képzelem milyen lehetett, amikor sokat ettél. nekem is van jónéhány vega, vegán ismerősöm, egyik sem túlsúlyos, mert szerintem elég masszív zabálás kell ilyen étrend mellett a hízáshoz.

simán el tudom képzelni, hogy a szívpanaszod a korábbi helytelen étkezés, életmód következménye. ne várd, hogy pár hét alatt megváltoztatod azt, amit évek alatt értél el.

2016. febr. 24. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!