Akkor ez HIIT edzésnek minősül?
Eddig 60 percig tekertem szobabiciklin, de kegyetlen unalmassá vált már 1 hét után és képtelen vagyok rá. Ezért váltottam HIIT-re, ami azon felül, hogy össz vissz 42 perc alatt letudom ketté bontva, még tetszik is.
Úgy csinálom, hogy 3 perc bevezetés, aztán 10x 30x60 sec.
30 sec sprint tekerés és 60 sec normál tekerés. A későbbiekben elméletileg 2:1 arányban kell lennie, tehát pont fordítva, de az még soká lesz.
Jó ez így?
Helló,
Ez inkább fartlek módszer. A HIIT edzésben nincs igazán olyan "pihenő" szakasz.
Jó példa erre a Tabata edzés módszer, vagy Ungváry Máté HIIT edzés módszerei. Haláli, de tényleg.
Ezt próbáld ki.
Igen azt tudom, hogy fegyencedzésnek is nevezik csak én nem az alapján csinálom.
Teljes megállás nincs, hanem normál tempóban tekerek. Elméletileg ebben a szakaszban az a lényeg, hogy olyan tempóban kell csinálni az adott mozgásformát amiben a pulzusunk a normál értékhez állna be, tehát nem emelkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!