Vajon helyesen, hatékonyan végeztem az első HIIT edzésem?
Én heti 2-szer járok HIIT órára, 2 hónapja, és mindenki azt mondja, hogy sokat fogytam, pedig súlyra nem lettem kevesebb. A testem viszont rengeteget változott, és sokkal erősebb, feszesebb, ruganyosabb vagyok, pedig az étrendem sajnos maradt ugyanolyan.
Mi az órákon nem sokat futunk, talán még 5 percet sem összesen. Van ellenben sok guggolás, kitörés, ugrálás, boksz, kettlebell, TRX, fekvőtámasz és egyéb saját testsúlyos gyakorlat. Az intenzitás is személyfüggő. Valaki jobban odateszi magát, szinte teljes erőbedobással edz, mások kevésbé. Elvileg akkor a legjobb, ha egy kicsit bedurrannak az izmok, megizzadsz, zihálsz. Ha a pulzus 85%-án edzel vagy afelett. De azért nyilván nem kell ájulásig hajtani magad, és nem is az a cél, hogy az első adandó alkalommal lesérülj. Mindenesetre pörgeti az anyagcserét, az biztos. Heti 2x45 perc csodát tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!