Első alkalommal a konditeremben, nagy súlyfelesleg esetén?
24 éves lány vagyok nagy súlyfelesleggel. Elsődleges célom a fogyás lenne. Az étrendemet már rendbe tettem, 4 kiló már lement. Szeretnék elkezdeni mozogni és most van lehetőségem egy barátom révén ingyen konditerembe menni.
A honlapon azt írják, hogy ezek a gépek vannak (bocsi, angolul):
6 MYRIDE® VIRTUAL BIKES
24 EXERCISE BIKES
31 RUNNING MACHINES
20 CROSS TRAINERS
8 ROWING MACHINES
6 STEPPERS
33 STRENGTH TRAINING MACHINES
Tanácsot szeretnék, hogy kezdjek hozzá, mit használjak, stb...?
Igy a franc se tudja h melyik
De ha rájuk nézel csak felismered ha mindre rá googlezol
Futopad/elliptikus tréner fekpad edzöpad felso also csiga
De ha a barátodé a terem akkor csak meg mutatja a dolgokat
Szerintem próbáld ki a cross trainer-t (magyarul ellipszis trénernek hívják). Az kíméli az ízületeket, ezért nagy túlsúllyal sem árt (nem úgy, mint a futás). Találhatsz hozzá kezdő edzésterveket a neten. (Nem tudom, mennyire értesz angolul, de ez pl. egész hasznos: [link] ) De ha odamész első alkalommal, és azt se tudod, hogy kapcsold be a gépet, akkor nyugodtan kérj meg egy ott dolgozót, hogy segítsen neked.
A strength training machines (erősítőgépek) nincs kifejtve. Mondjuk azokat én nem is szoktam használni, hanem inkább szabad súlyokat használok. Vannak egy- és kétkezes súlyok, azokkal tudsz nagyon sokféle gyakorlatot végezni:
A pénzt, amit spórolsz a kondi termen, próbáld meg egy személyi edzőre költeni, aki megmutat neked egy pár gyakorlatot, és a gépek helyes (értsd valóban megmozgató, de nem sérülésveszélyes) használatát.
Hidd el megéri!
Attól függ, mennyi az a nagy súlyfelesleg... Rajtam volt vagy plusz 30 kiló, amikor gondoltam egyet, és elkezdtem HIIT-zni. Azt hittem először, nem is fogom bírni, de meglepően gyorsan hozzászokott a szervezem az intenzív edzéshez, és azóta nagyon megszerettem. Igaz, pár gyakorlat még mindig nem megy szabályosan, mint pl. a fekvőtámasz vagy a páros lábú felugrás az egyméteres zsámolyra, de más területeken viszont rengeteget fejlődtem.
Ennek ellenére azt javaslom, hogy ha nagy súlyfelesleged van, akkor érdemes fokozatosan beiktatni a mozgást, és egy kicsit ízületkímélőbb gyakorlatokkal kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!