Feltűnt-e nektek mostanában mennyire megnőtt az elhízott fiatalok száma?
Nem tudom, hogy vagytok vele,de nekem szembeötlő ,hogy az utóbbi időben mennyire megnőtt a számuk csak a 2-3 évvel ezelőtti állapotokhoz képest is észrevehető.Ami még ennél is jobban aggaszt, hogy a lányok körében ráadásul mintha még nagyobb lenne ez az arány mint a fiúk körében.Nem tudom egy fiatal lány hogy lehet ennyire igénytelen magával szemben.
Mert itt azért nem arról van szó,hogy van rajta néhány kiló felesleg hanem BMI>30 arányról ami már elhízott kategória.
Ráadásul minél kövérebbek annál kihívóbban öltözködnek a legtöbben.Valószínűleg ezzel akarják kompenzálni az elhízottságukat,párválasztás szempontjából.
Már az is eszembe jutott,hogy lehet mostanában ez a trendi,hogy elhízunk.
Úgyis a legtöbben egyfajta divatot követnek.(Persze ez a gondolat kis iróniával értendő).
De kérdem én bejön-ez a fiúknak?
Nekem speciel nem és most ne jöjjön senki a genetikával mert a tesi órák ellógása meg a gyorséttermek látogatásának gyakorisága nem függ össze a génekkel,ha erről lenne szó.
Ti hogy "büntetnétek" ezeket az embereket vagy milyen intézkedéseket hoznátok ha hatással lennétek a társadalmi folyamatokra.
Tehát a társadalom butulása mellet megfigyelhető egyfajta "elhízás"
Vajon összefügg a kettő ti mit gondoltok?
17:03!
Így van,ahogy 17:04 is írta.Nem sajnáltatnia kéne magát az embernek,hanem mozogni.Nem ciki a sportolás,annak ellenére tudom,hogy ez nem trendi jelenleg a fiatalok körében.
Tedd fel magadnak a kérdést,megteszek-e minden tőlem telhetőt,hogy változtassak az állapotomon.Ha lelki problémáid vannak akkor meg fordulj pszichológushoz,ez sem szégyen.
17:08!
"Kiváltságos dolog nem kövérnek lenni"
Ne haragudj de ez engem nem nyugtat meg.Nem szeretném ha itt is amerikai állapotok uralkodnának.
Erősen arra fele haladunk ugyanis a testi-szellemi állapotot tekintve.
17:14!
Ha elolvastad volna figyelmesebben látnád,hogy az a büntetni szó idézőjelbe van téve,tehát ne szószerint értsd.
Köztudott pl.:,hogy rengeteg betegség eredetezhető az elhízásból.
Olyan megoldásra gondolok pl.:akinek 30 felett van a BMI index az fizessen be plusz eü járulékot.De ez csak egy fajta javaslat,persze lehet ezen is vitatkozni, ha neked más elképzelésed van akkor ne habozz közzétenni.
én nagyon egyetértek a 17: 12 essel
hát hányszor röhögnek engem ki a,ha elmegyek kocogni:)??
vicc ez a hozzáállás
17:25:
Én sem úgy értettem, hogy akasztással :-)
Az ötletedet hallottam már a tb-re, de ez szerintem nem jó megoldás. Azonban ezt a TB-s dolgot azért sem támogatnám, mert mondjuk igazságtalan, hiszen csórikámnak lehet hogy vagy pénze kajára, de a sportolási lehetőségek különbözőek ha napi 12-15 órát dolgozik és pénze sincs eljutnia oda ahol sportolhatna, amúgy meg egy forgalmas belvárosban lakik, akkor nem igazán tud spórolni. Az elhízásra való hajlam sem egyforma, nekem pl. kell a sport hozzá, van aki annyit eszik mint én nem sportol, de sovány. Nyilván a szélsőséges túlsúlyhoz(30 bmi) a hajlam mellett kell a rossz életmód is, azonban akkor sem érvényesül az esélyegyenlőség, mert aki nem hajlamos rá annál esély sincs hogy beleesik a csapdába, és ezért nem fog sportolni, ami soványként is egészségtelen ha nem teszi.
Szóval szerintem inkább olyasmi kéne, hogy valamilyen sportot kötelezően űzniük kéne az általános- és középiskolásoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!