Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Feltűnt-e nektek mostanában...

Feltűnt-e nektek mostanában mennyire megnőtt az elhízott fiatalok száma?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy vagytok vele,de nekem szembeötlő ,hogy az utóbbi időben mennyire megnőtt a számuk csak a 2-3 évvel ezelőtti állapotokhoz képest is észrevehető.Ami még ennél is jobban aggaszt, hogy a lányok körében ráadásul mintha még nagyobb lenne ez az arány mint a fiúk körében.Nem tudom egy fiatal lány hogy lehet ennyire igénytelen magával szemben.

Mert itt azért nem arról van szó,hogy van rajta néhány kiló felesleg hanem BMI>30 arányról ami már elhízott kategória.

Ráadásul minél kövérebbek annál kihívóbban öltözködnek a legtöbben.Valószínűleg ezzel akarják kompenzálni az elhízottságukat,párválasztás szempontjából.

Már az is eszembe jutott,hogy lehet mostanában ez a trendi,hogy elhízunk.

Úgyis a legtöbben egyfajta divatot követnek.(Persze ez a gondolat kis iróniával értendő).

De kérdem én bejön-ez a fiúknak?

Nekem speciel nem és most ne jöjjön senki a genetikával mert a tesi órák ellógása meg a gyorséttermek látogatásának gyakorisága nem függ össze a génekkel,ha erről lenne szó.

Ti hogy "büntetnétek" ezeket az embereket vagy milyen intézkedéseket hoznátok ha hatással lennétek a társadalmi folyamatokra.

Tehát a társadalom butulása mellet megfigyelhető egyfajta "elhízás"

Vajon összefügg a kettő ti mit gondoltok?

2010. márc. 30. 16:22
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Mert?Azthiszed egy sovány könnyebben bírja amikor még elkezdi? hát egyáltalán nem
2010. márc. 30. 17:08
 12/34 anonim ***** válasza:
Ha ez már közegészségügyi probléma, akkor onnan kéne megközelíteni a dolgot, hogy a legtöbb munkahelyen nem 8 hanem 12 órát kell dolgozni, természetesen nem fizetve a túlórákat, és a tömegsport anyagilag alig van támogatva, és még csak nem is divatos, hozzászoknak az emberek hogy a 12 óra meló után befekszenek a tv elé. A fiatalok is ezt látják a szülőktől, persze hogy ők sem mozognak. Amíg olyan morál van, hogy divatos beszólogatni és kiröhögni az utcán kocogó embereket, amíg a sportról az élsport tv-ben nézése jut a legtöbb ember eszébe, mit várunk? A nem elhízott része a fiataloknak, azok is inkább koplalással érik el, hogy nem elhízottak, nem mozgással.
2010. márc. 30. 17:12
 13/34 anonim ***** válasza:
Na és még hozzáteszem, ha viszont büntetni szeretnéd, az kicsit olyan nácis dolog, nemde?
2010. márc. 30. 17:14
 14/34 anonim ***** válasza:
Érdekes én egy csomót eszek, meg mellette edzek és focizok , ez nem hinném hogy koplalás lenne,mégsincs rajtam 1grammnyi felesleg sem
 15/34 A kérdező kommentje:

17:03!

Így van,ahogy 17:04 is írta.Nem sajnáltatnia kéne magát az embernek,hanem mozogni.Nem ciki a sportolás,annak ellenére tudom,hogy ez nem trendi jelenleg a fiatalok körében.

Tedd fel magadnak a kérdést,megteszek-e minden tőlem telhetőt,hogy változtassak az állapotomon.Ha lelki problémáid vannak akkor meg fordulj pszichológushoz,ez sem szégyen.

16/34 A kérdező kommentje:

17:08!

"Kiváltságos dolog nem kövérnek lenni"

Ne haragudj de ez engem nem nyugtat meg.Nem szeretném ha itt is amerikai állapotok uralkodnának.

Erősen arra fele haladunk ugyanis a testi-szellemi állapotot tekintve.

2010. márc. 30. 17:19
 17/34 anonim ***** válasza:
kedves kérdező, én például nem vettem észre hogy többen lennének, vannak az tény, de az én ismerettségi körömben ill. sulimban nem mondanám azt hogy olyan kiugróan sokan lennének mint pár évvel ezelőtt. Na az viszont már más tészta, hogy azon agyalnak hogy hogyan tudjanak ellógni még tesiről is(!), miközben az az egész testmozgásuk hogy elsétálnak a buszmegállóig meg vissza, én ilyenkor verem a fejemet a falba nem hiszem el h ilyen emberek vannak, engem valahogy nem ilyennek neveltek
2010. márc. 30. 17:22
 18/34 A kérdező kommentje:

17:14!

Ha elolvastad volna figyelmesebben látnád,hogy az a büntetni szó idézőjelbe van téve,tehát ne szószerint értsd.

Köztudott pl.:,hogy rengeteg betegség eredetezhető az elhízásból.

Olyan megoldásra gondolok pl.:akinek 30 felett van a BMI index az fizessen be plusz eü járulékot.De ez csak egy fajta javaslat,persze lehet ezen is vitatkozni, ha neked más elképzelésed van akkor ne habozz közzétenni.

2010. márc. 30. 17:25
 19/34 anonim ***** válasza:

én nagyon egyetértek a 17: 12 essel

hát hányszor röhögnek engem ki a,ha elmegyek kocogni:)??

vicc ez a hozzáállás

2010. márc. 30. 17:25
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

17:25:

Én sem úgy értettem, hogy akasztással :-)

Az ötletedet hallottam már a tb-re, de ez szerintem nem jó megoldás. Azonban ezt a TB-s dolgot azért sem támogatnám, mert mondjuk igazságtalan, hiszen csórikámnak lehet hogy vagy pénze kajára, de a sportolási lehetőségek különbözőek ha napi 12-15 órát dolgozik és pénze sincs eljutnia oda ahol sportolhatna, amúgy meg egy forgalmas belvárosban lakik, akkor nem igazán tud spórolni. Az elhízásra való hajlam sem egyforma, nekem pl. kell a sport hozzá, van aki annyit eszik mint én nem sportol, de sovány. Nyilván a szélsőséges túlsúlyhoz(30 bmi) a hajlam mellett kell a rossz életmód is, azonban akkor sem érvényesül az esélyegyenlőség, mert aki nem hajlamos rá annál esély sincs hogy beleesik a csapdába, és ezért nem fog sportolni, ami soványként is egészségtelen ha nem teszi.

Szóval szerintem inkább olyasmi kéne, hogy valamilyen sportot kötelezően űzniük kéne az általános- és középiskolásoknak.

2010. márc. 30. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!