Feltűnt-e nektek mostanában mennyire megnőtt az elhízott fiatalok száma?
Nem tudom, hogy vagytok vele,de nekem szembeötlő ,hogy az utóbbi időben mennyire megnőtt a számuk csak a 2-3 évvel ezelőtti állapotokhoz képest is észrevehető.Ami még ennél is jobban aggaszt, hogy a lányok körében ráadásul mintha még nagyobb lenne ez az arány mint a fiúk körében.Nem tudom egy fiatal lány hogy lehet ennyire igénytelen magával szemben.
Mert itt azért nem arról van szó,hogy van rajta néhány kiló felesleg hanem BMI>30 arányról ami már elhízott kategória.
Ráadásul minél kövérebbek annál kihívóbban öltözködnek a legtöbben.Valószínűleg ezzel akarják kompenzálni az elhízottságukat,párválasztás szempontjából.
Már az is eszembe jutott,hogy lehet mostanában ez a trendi,hogy elhízunk.
Úgyis a legtöbben egyfajta divatot követnek.(Persze ez a gondolat kis iróniával értendő).
De kérdem én bejön-ez a fiúknak?
Nekem speciel nem és most ne jöjjön senki a genetikával mert a tesi órák ellógása meg a gyorséttermek látogatásának gyakorisága nem függ össze a génekkel,ha erről lenne szó.
Ti hogy "büntetnétek" ezeket az embereket vagy milyen intézkedéseket hoznátok ha hatással lennétek a társadalmi folyamatokra.
Tehát a társadalom butulása mellet megfigyelhető egyfajta "elhízás"
Vajon összefügg a kettő ti mit gondoltok?
Nekem nem tűnt fel és én spec soványabb vagyok, mint 4 éve. :) (170/54). Viszont olvastam róla, hogy ez valós probléma, egyre több a túlsúlyos fiatal.
Engem is zavar, amikor a legtestesebb egyéneken van a lehkisebb ruhadarab, és kicsordul a hája a nadrágból... A másik oldalon, mindenki úgy öltözködik, ahogy neki jól esik. Mondjuk szerény személyemnek nem esne jól, ha mindenki kiröhög az utcán, hogy hogy nézek ki.
Sok oka lehet. Pl manapság már nincs idő semmire, a szülők nem nevelik egészséges életmódra őket (mert ők sem úgy élnek), nincs idejük jó minőségű ételeket főzni, csak zacskóslevest, félkész kaját csinálnak, ha egyáltalán főz valaki. Sok helyen meg csak pénzt kap a gyerekk, hogy vegyen magának amit akar, ő meg vesz is, hambit/gyrost+ kólát.
Ezenkívül egyre kevesebbet mozognak. Sokan csak a heti 2 tesiórát (mások még azt sem. Kint lenni nem trendi.
Egyre több időt töltenek számítógép előtt.
Ez sok lett és keszekusza, bocsi :)
16:40!
Amikor trend-et írtam,akkor arról beszéltem,hogy trendi dolog lett-e elhízottnak lenni?
Másik dolog amit elfelejtettem leírni,hogy bemész egy gyorsétterembe ,látod amint a hájtól szinte folyó emberek tömik magukba a Bigmacet.
Na annál undorítóbb látvány nincsen.
Mit érezhetnek ezek?
16:59!
Nem arról írtam,hogy mindenki elhízott hanem ,hogy egyre több az elhízott fiatal.Akinek nem inge ne vegye magára.
Egyébként helyeslem az utolsó gondolatot.
kedves kérdező.
ha egyszer felteszel egy kérdést amiben az áll, "hogy büntetnétek őket"?... hidd el van elég gondjuk... ha nem is mutatják ki, hidd el sírnak eleget otthon(...) és ezek után még képes vagy kiírni, : mit érezhetnek ezek? mi/ ők nem EZEK vagyunk, nem tárgyak, állatok ugyanolyan emberek mint te. csak 20 kilóval(vagytöbbel) nehezebbek.. na és most gondolkodj el azon hogy mit érezhetünk MI".. :(..
nekem is feltűnt,főleg 10-15 évvel ezeklőtti korosztályhoz viszonyítva.
pedig az okolható szerintem,hogy egyre több szemét élelmiszer van a boltokban,minden sarkon mekdonáldsz lett és ez még lehetne sorolni
de nem baj,így kiváltságos érzés legalább nem kövérnek lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!