Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyi szőlőcukrot kell enni...

Mennyi szőlőcukrot kell enni edzés után?

Figyelt kérdés

Nem konditeremben edzek sajnos, mert még nincs rá pénzem. Nem eszek fehérjeport ugyanezen indok miatt egyelőre, de későbbiekben természetesen tervezem. Úszni szoktam elmenni (azt fizeti a cég), illetve futni szoktam, biciklizni, itthon edzeni, fekvőtámaszokat, felhúzódzkodásokat, felüléseket, lépcsőzni szoktam, illetve kaptam karácsonyra egy "leg trainer and twister", amivel combokat erősítek. Nem tudom megmondani, mennyit, mivel mindig változik, hogy miből mennyit csinálok. VAn úgy, hogy több úrát biciklizek vagy úszok, illetve hogy sok ismétlést csinálok a gyakorlatokból, de olyan is van, hogy csak 10 fekvőtámasz illetve 10 mindenből, az pedig elég kevés, de nekem még olyankor is tud lenni izomlázam, mert nemrég kezdtem ezt a rendszeres mozgást, és még gyenge a karom. Meg volt olyan, amikor annyit lépcsőztem (akkor nem sport céljából, hanem költözködtünk), hogy másnap alig bírtam mozogni az izomláztól.

Mennyi szőlőcukrot érdemes ennem, hogy ne legyen izomlázam. (Tudom, nem csak arra kell.) Még nem tapasztaltam ki, és eddig csak szopogatótablettás szőlőcukrot ettem, de az annyi volt, mint halottnak a csók. Most vettem por alakban szőlőcukrot, de nem tudom, mennyit szedjek belőle. Tudom, nehéz így belőni, hogy nem mindig ugyanannyit mozgok, és nem tudom megmondani pontosan, hogy mennyit, de hátha valaki így is tud tanácsot adni erre...

Köszönöm előre is!

2010. márc. 28. 23:40
 1/8 anonim válasza:
100%
Mozogj rendszeresen és máris nem lesz izomlázad a már átmozgatott területeken.
2010. márc. 29. 02:15
 2/8 anonim ***** válasza:

nem csak arra kell??egyáltalán newm arra kell.

lemerült glikogénraktárakat kell visszaztölteni sulyzós edzés után tejsavó fehérje+ 40 gramm szőlőcukor

2010. márc. 29. 15:09
 3/8 A kérdező kommentje:

Persze, vágom, hogyha sokat mozgok, akkor nem lesz gond. Például a felhúzások, felülések után már régóta nincs, mert azt napi szinten csinálom. De pl. a fekvőtámaszok után, vagy ha el tudok menni úszni, és sokkal többet úszom, mint szoktam, akkor már van.

Tudom, hogy a kiürült glikogénraktárakat kell feltölteni, ez a cél. Az már csak mellékhatás, hogy nem lesz az embernek izomláza.

Amúgy köszi a válaszokat, így már ki tudok indulni valamiből. :)

2010. márc. 30. 03:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyébként fekvőtámaszokat is naponta csinálok, csak mindig egy kicsivel többet. Meg talán azért is lehet ettől izomlázam, mert a karom elég gyenge.
2010. márc. 30. 03:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha diétázol nem ajánlatos a szőlőcukor. Edzés előtt is jó, mert gyors a felszívódása. Ha tömegelsz, akkor vagy 30-40g mehet.
2010. márc. 30. 19:27
 6/8 A kérdező kommentje:
Diétázáshoz miért nem ajánlatos?
2010. ápr. 23. 13:12
 7/8 anonim válasza:
40g körül,50g-nál többet ne
2010. okt. 14. 18:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is!
2010. okt. 26. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!