Franklyn28 kérdése:
Milyen betegség alakulhat ki olyan lovasoknál akik élsportként csinálják a lovaglást?
Figyelt kérdés
Sziasztok! kell írnom egy beadandót és úgy gondoltam, ezt választanám témának... Nagyon hálás lennék a segítségetekért!2016. jan. 17. 12:27
1/2 anonim válasza:
Hát én egy öregúrról tudok, akinek azt mondták, hogy a sok tanügetéstől elkopott valamelyik csigolyája.
De ez az orvos történetesen annak előtte járt ugyanoda lovazni, ahol az öregúr edző volt. Ha nem járt volna, szerintem eszébe sem jut megkérdezni, hogy az illető lovagol-e.
Bocs, ez inkább csak anekdota volt.
2/2 anonim válasza:
Szia! Sok lovasnak például a térde megy tönkre lovaglás közben, de ugyan olyan soknak a bokája. Sajnos ezek az izületek nagyobb igénybevételnek vannak kitéve ebben a sportban.. (pl. lenyomott saroktól boka izület, térdtámasztól térd izület) Illetve sok lovasnak a dereka is megsínyli a dolgot, pl. sok tanügetés következtében..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!