Ahhoz, hogy jó kondícióba tartsuk magunkat naponta hány percet, hány km/h-val kell futni?
Még csak most próbálgatom, és 20 perc alatt futottam 2,5 km-t. Nem nagyon terhelt le, de azért másnapra éreztem a combomban egy kis izomlázat.
Azt hogy értetted, hogy ha naponta futok, akkor gyorsan kiégek? Nem futnék 25-30 percnél többet naponta, és azt is kényelmes sebességgel. De őszintén én nem nagyon értek hozzá, tehát nem vonom kétségbe amit írtál.
érdemes eljárnod úszni heti 1x. növeli a tüdőkapacitásodat.
egy alkalommal 50-60 hossz jó lenne.
Na eltelt pár hónap. Most érzem igazán azt, hogy fejlődtem. 30 percet futok, 5 perc 8km/h, 5 perc 9km/h sebességgel (egy alkalom kb. 3,5-4km). Ugyanúgy 2 nap futás, 1 pihi rendszerességgel. Amikor elkezdtem be kell vallanom nem mindig esett jól a futás, de most szinte mindig, kivétel nélkül. Mellette néha focizok is, így tuti be van biztosítva a fitten maradás (nem szeretném azt, ha belőlem is geek lenne, aki egész nap csak a gép előtt ül, mert sajnos a mai fiatalok többségénél ez a helyzet).
De még ezek után is erősnek tartom, amit legelőször írtál. Magamból kiindulva, illetve abból is, hogy a focimeccseken (hajrá magyarok!) átlagosan a játékosok a 2 félidőben 10-11km-t futnak. Tehát ha én 25 perc alatt 5km-t futnék, jobb lennék futómennyiségben, és annak idejében is, mint az élsportoló futballisták.
Egyébként nem kötözködésnek írtam, csak eszembe jutott.😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!