A kick-boxolók miért adnak ki sziszegő, sistergő hangot edzés közben?
Figyelt kérdés
Mostanában sok kick-box edzést néztem a youtube-on, és feltűnt (nem volt nehéz észrevenni...), hogy amikor ütnek vagy rúgnak, "sssss" hangot adnak ki. Miért? (Csak edzéseken, meccseken még nem hallottam)2016. jan. 9. 20:38
1/5 anonim válasza:
Ez nagyjából minden ilyen sportban így van amiben ütnek /rúgnak. Csak simán kifujják a levegőt. :)
2/5 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam. De akkor néha hangtalanul fújják ki? Mert egy másik videóban semmi hasonló nem volt. (Meccseken se, de lehet ott csak a nézők miatt nem hallani)
Bocsánat, ha kicsit butácska a kérdésem, de ez érdekelne :D
2016. jan. 9. 21:20
3/5 anonim válasza:
ez igazábol azért van mert néhány sport egy kicsit összetettebb és sokfajta mozdulat van benne olyan helyzetekkel hogy bent ragadhat a levegő a tüdőben.egyszerűen beszorúl.ez fulladásveszélyes.ezért fujják ki a küzdő sportoknál.meccsen lehet hogy csak nem haljuk.
4/5 A kérdező kommentje:
Ez megmagyarázza, köszönöm :)
2016. jan. 11. 20:16
5/5 Fingkirály válasza:
Meg hát az erőfeszítés.
A karatésok meg artikulátlanul ordibálnak közben, ez az úgynevezett "kiai", elvileg ekkor jobban tudnak erőt kifejteni.
Amúgy tök vicces, TÉNYLEG működik, ugyanemiatt sokkal sikeresebb egy jó tüsszentés, ha ordítasz hozzá, és a sz*rás is könnyebb úgy:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!