Jet Li néhány filmjében alkalmaz egy elterelő tenyértechnikát, ennek mi a neve és hogyan kell helyesen végrehajtani?
A technika lényege az, hogy tenyérrel az ellenfél perifériájába szúr, szemmagasságban, rézsútosan kicsit oldalra, az ellenfél a tenyerébe belenéz, lehetőséet adva másik oldalról könnyen bevitt ütésre.
http://www.youtube.com/watch?v=y7oZeccUNtU
Ebben a videóban 2:08 után háromszor is végrehajtja. A technika minden bizonnyal egy ösztönös, feltételes reflexre épít, amit igyekeztem lemásolni, de valakit sikerült beugratnom vele, valakit nem. Mi ennek a technikának a pontos neve, hogyan kell jól végrehajtani? Milyen forrásból nézhetnék utána? Sokáig kerestem, de a neten nem találtam semmit róla.
Előre is köszönöm minden válaszadónak!
Rendben, köszönöm.
Még várom a válaszokat!
Hát haver, te se vagy szívbajos! :DD
Bocs, de nem igazán érek rá és fogalmam sincs, hogyan keressek erre rá.
Esetleg annyit tudok mondani, hogy kérdezz meg valakit, aki hasonló küzdősportokat, vagy önvédelmi technikákat oktat hátha tud valamit erről a mozdulatsorról.
Vagy írj Jet-nek :D
Úgy tudom neki saját technikája van, amit több mindenből rakott össze, alakított ki. De biztos van még ami ezt tartalmazza, vagy aki ezzel foglalkozik lehet van valami tippje ezzel kapcsolatban.
Nyugi, csak tipp volt, eszembe sincs rávenni, hogy kutakodj! :)
Nem tudtam, hogy ő is alakított ki saját stílust, úgy tudtam, hogy csak szimplán többet ismer. A végén lehet az lesz, hogy írok neki. Aztán ki tudja, hogy ő válaszol-e, de meglátjuk. :)
Azért köszönöm, hogy írtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!