Az izom tényleg 2 edzés közötti "pihenőszakaszban" fejlődik/épül?
Én eddig azt hittem, hogy az a jó, ha izomlázam van, tehát fáj az izmom, és ráedzek...de kijavítottak, hogy izomláz esetén szigorúan tilos edzeni.
Most akkor mi az igazság?
igen,miért szerinted edzés alatt nől???
az izmokon szakadások keletkeznek az edzés hatására, az izom edzés után olyan mint a szivacs szívja magába a tápanyagokat,ezért is olyan fontos a megfelelő táplálkozás edzés után,iletve a regenerálódás,mert ha túl gxyakran edzed az adott izmot akkor több lesz rajta a sérülés és esetleg valami komolyabb is kialakulhat,
szóval a lényeg meg kel várni az adott izmon,hogy regenerálódjon
Egyet értek az előttem szólokkal. Legjobban alvás közbe nő az izom ekkor termelődik a növekedési hormonok 75%-a.
Az edzés rombolja az izmokat a megfelelő tápanyag és pihenés jelenti a fejlődést a növekedéshez.
így van ,izomlázra nem edzünk rá!! de miért is akarsz?? egy héten egyszer edzünk egy izmot,de akkor sokkoljuk!!
én nem is tudnék kétszer edzeni
pl. hétfő mell-bicepsz,ked pihenő szerda hát.csuklya csüt pihenő,péntek váll tric,szombat láb-vádli(meg ne kérdezd mért kell edzeni!!!!!!!!)
és így 4 kemény edzés, nem is szabad többet
Ez esetleg segíthet valamit:
Izomregenerálódás szempontjából a test izomzatai közül a hasra és a vádlira akár minden egyes edzésen végezhetsz gyakorlatokat, hiszen ebben a két izomcsoportban nagy arányban van vörös izom. Ezáltal 24 óra alatt regenerálódnak ki ellentétben a többi izomcsoporttal. Nagy izomcsoportok: Mell, váll, hát, comb - 72 óra a regenerálódási idejük. Kis izomcsoportok: bicepsz, tricepsz, csuklya, kétfejű combizom - 48 óra a regenerálódási idejük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!