Van köztetek rendszeres jógázó? Mi a véleményetek róla?
Szeretnék rendszeresen sportolni, de még nem találtam meg a számomra legmegfelelőbb sportot. Vagyis igen, mert évek óta lovagolok rendszeresen, de szeretném ezt valamivel kiegészíteni. Annyi jó dolgok hallottam már a jógáról, mi a véleményetek róla? Teljesen kezdőként szeretnék belefogni. Olyan sportot szeretnék választani, ami nem a versenyzésről szól, nem agresszív, hanem kiegyensúlyozott és lehet nőies.
20L
Jelen! ;)
3,5 éve jógázok.
A véleményemet hosszadalmas lenne leírnom, de kérdezz nyugodtan. :)
Én lassan két éve rendszeresen, és csak jókat tudok hosszasan beszélni róla, és a tapasztalatokról.
De pont nemrég olvastam egy cikket, ez szerintem sokmindent elmond:
ma 20:03
Mondja ezt nagyképűen egy olyan beképzelt valaki aki még sosem csinálta csak ide jön okoskodni. Egy óra után kb összecsinálnád magad.
__
Kérdező: Amit leírtál arra tökéletes a jóga. Átmozgatja minden izmodat és küzben lenyugtat és relaxál is.
A jóga NEM sport!!!!!!!
A jóga alapvetően egy tudomány, amelynek központjában az ember áll.
A testen keresztül "edzi" a lelket, a légzésen keresztül szabályozza a testet.
Azért nem sport, mert egészen más mentalitást igényel a művelése, mint sport közben!
Az más kérdés, hogy divat lett belőle Európában és sokan edzésnek használják.
Aki edzésnek használja: felszínesen műveli.
Glissade
Ismét itt egy okoska. Olvasd már el sport definícióját, Te tudálékos!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!