Melyik Karate stílus a legjobb és a legveszélyesebb?
Figyelt kérdés
Ha lehet olyanok véleményét szeretném hallgatni akik értenek hozzá és nem olyanokét akik azzal jönnek, hogy a K1-ben nem látni Karatést meg hogy a Rocky filémben a Rocky mindenkit szétütött a box-tudásával és hasonlók, hanem akikben van tapasztalat. Akik csinálják és már harcoltak vele akár az utcán akár sokat sparringolnak más stílusokkal.
A karate meg olyan,hogy ha kicsit erősebben érsz hozzá a másikhoz,akkor már ke is léptetnek és az ellenfeled győz.Nálunk volt,akit az edző arra bíztatott,hogy játsza el,hogy fájt neki és megnyeri a meccset..
2015. dec. 11. 20:49
42/49 A kérdező kommentje:
Hát az eléggé groteszk. :DD
Én amúgy azt hallottam, hogy az Ashihara Karate lényege az utcai harc és hogy nem nagyon foglalkozik a formagyakorlatokkal. Erre amikor azh Ashihara Karate-ról néztem videót még tegnap azt látom, hogy versenyen azzal foglalkoznak, hogy ki tudja szebben megcsinálni ezt vagy azt a formagyakorlatot. De a Kung-Fu is ilyen. A nagy Kung-Fu mester arra veri magát, hogy ő ilyen meg olyan érmet és serleget nyert a versenyen. És még csak nem is bunyóban... hanem hogy ő tudta a legszebben megcsinálni a formagyakorlatot. Mintha ez számítana az "Utcai Karatéban".
2015. dec. 12. 09:58
43/49 anonim válasza:
Formagyakorlatot lehet csinálni szépen. De lehet ugy is, hogy él, mondjuk az élő formahyakorlattal nem lehet versenyt nyerni. Firmahyakorlatnak is megvan az értelme.
Pechére ezt a krav magát csak akkor tudja tanulni, ha katona. A civil krav maga önmagában pedig önmagában nem sokat ér, ezt mindenki tudja.
2015. dec. 17. 10:20
47/49 anonim válasza:
Utolsó kedves hozzászóló!
Mitől vagy te ebben olyan biztos?
Szerintem ne csak a NET-en olvasgass...:)
2016. jan. 26. 08:57
48/49 aikiboxer válasza:
Szerintem az utolsó (most már) előtti kedves hozzászóló egymaga miszlikbe aprít egy teljes krav maga edzőtermet.
2016. jan. 26. 15:36
49/49 anonim válasza:
Szeretek olvasgatni a neten, mert sok mindent meg lehet tudni és mindig a zsebemben van. A civil krav maga instruktorok 80%a egy 2-3 kyus aikidos önvédelmi szintjén áll. Ritka a jó edző mint a fehér holló. És ha krav maga mellé nem tanulsz párhuzamosan egy boxot csak az idődet de leginkább a pénzeded pazarlod, egy hazug álomvilágért amiben azt hiszed hogy meg tudod védeni magad. Nagy arc kevés tudás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!