Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik Karate stílus a legjobb...

Melyik Karate stílus a legjobb és a legveszélyesebb?

Figyelt kérdés

Ha lehet olyanok véleményét szeretném hallgatni akik értenek hozzá és nem olyanokét akik azzal jönnek, hogy a K1-ben nem látni Karatést meg hogy a Rocky filémben a Rocky mindenkit szétütött a box-tudásával és hasonlók, hanem akikben van tapasztalat. Akik csinálják és már harcoltak vele akár az utcán akár sokat sparringolnak más stílusokkal.

- Shotokan

- Shito-ryu

- Wado-ryu

- Goju-ryu

- Kyokushin

- Ashihara

2015. dec. 9. 17:21
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:

Ez egyén és nem stílus függő.

A ringben comb ko lenne a vége szerintem.

2015. dec. 10. 16:45
 22/49 aikiboxer ***** válasza:
40%

Látom itt pár embernek nem egészen világos, hogy mit jelent az, ha stílusokra szakad szét egy harcművészet rendszer.

Először is vegyük a judót. Van ilyen-olyan judo? Nincs. Judo van. Ennyi. Talán a BJJ meg a Sambo vehetők judo alstílusnak, a BJJ például a koshen judóból alakult ki, de mára már inkább önálló rendszer.

Aikido. Van ezerféle aikido is persze, Yoshinkan, Iwama, Kobayashi, stb. stb. De mégis, van egy fedő szervezet, az Aikikai, és a legtöbb ez alá tagozódik be. Még a Kobayashi is, amely nem így csinálja hanem amúgy, a többiek vizsgáit nem ismeri el csak félig, de mégis Aikikai.

Na és akkor a karate. Hú itt aztán rengeteg ryu van... Shotokan, Wado stb stb. Mindegyik kb tök ugyanazt csinálja, csak az egyik neko ashi dachiban áll sokat, a másik meg kiba dachiban; a shotokan ilyet szeret ütni a shito meg olyat – egymás vizsgáit nem ismerik el, őrzik a saját kis belső világukat – és ez mire jó mégis? (?) Miért nincs EGY karate szervezet és EGY stílus? Nekem tényleg tök mindegy, csak a stílusok osztódással szaporodnak... Rendben az Oyama-féle karate szemléletváltás volt, de megnézed a stílust, valójában ez is karate, mint a többi. Csont ugyanazok a technikák, itt is kicsit más katák, más a harci taktika is, meg nem ütnek fejre – erre mondom, hogy nem indokolt az ezerfelé szakadás

Na de nekem mindegy, csak az is vicces amikor a karatésok egymást fikázzák, itt is, hogy a shotokan nem jó, de bezzeg az ashihara, az istenkirály...

Szerintem tök mindegy. Karate – karate.

2015. dec. 10. 20:28
 23/49 Glacierous ***** válasza:
Hát,azért elég sok különbség van egy ashihara és egy shotokan között.
2015. dec. 10. 20:59
 24/49 Glacierous ***** válasza:
Am Semmy Schilt is ashiharázott.
2015. dec. 10. 20:59
 25/49 anonim ***** válasza:
"Na de nekem mindegy, csak az is vicces amikor a karatésok egymást fikázzák, itt is, hogy a shotokan nem jó, de bezzeg az ashihara, az istenkirály..." Na itt ilyent még nem olvastam Sehol, hogy karates a másik karatest szapulta volna. Viszont annál többet , higy a Karate pont pont pont, kungfu mókus box, csak az ökölvívás a jó. Tőled is Atis! Ezzel szemben, én mindig azt szoktam mondani, bármit is tanul az ember, az jó. Legyen az box, judo vagy Karate vagy akármi más, hisz mozog a fiatal, nem a fészbuk elött csajizik meg kockul.
2015. dec. 11. 07:24
 26/49 anonim ***** válasza:
Versenyeken, még mma meccseken is vannak szabályok kedves kérdező. Ha a karates használhatná amit tanult, hamar vége lenne a meccsnek. Mma nagy cirkusz, nem azért fiuettek a nézők hogy már menjenek is haza. Igaz, sportkarate tanulok nem nagyon tunulnak tradicionális karatet. Ettől függetlenül, rengetek olyan még mma videó is létezik, ahol a karates, szabályos karate technikával nyert. K1 tele van karatessal, ahol rendesen verik a thai boxolókat. De az csak sport, nem karate.
2015. dec. 11. 07:32
 27/49 aikiboxer ***** válasza:
Ezzel egyetértek, hogy a sportértéket tekintve a lényeg, hogy gyakorizás helyett járjon az ember fia/lánya valami edzésre. :))
2015. dec. 11. 07:34
 28/49 A kérdező kommentje:

Sajnos a K1 meg MMA azért rossz és a boxmeccseket is ide sorolom (mindig mennek ilyenek az EUROSPORT-on), szóval hogy el van baszva az egész.

Nézem-nézem. Unatkozom.

Aztán amikor elkezdi a 2 versenyző széttépni egymást elkezdek izgulni. Aztán jön a szájbatekert bíró és szétválassza őket. Komolyan... a legjobb résznél! A legizgibb résznél, amikor a versenyzőknek elegük lett az 1-2 ütést adok-kapokból és egymásnak mennének mint a bika. És aztán mi jön? Nézhetem elölről ezt a sakkjátszmát. Uncsi... ><

MMA:

Egyik ürge ráfekszik a másikra és azt kell nézni, hogy a földön egymást dugják. Aki kitalálta az is elmehet a piccsbe.

2015. dec. 11. 09:11
 29/49 A kérdező kommentje:
És akkor az ember egy stílust azért ítél meg, mert azt látja hogy K1-ben a Box lenyom minden mást. Holott csak az adott stílusok technikáinak 80%-a tiltva van. Tehát lehet azt is mondani, hogy az egész K1 meg MMA rendszer direkt úgy lett kitalálva, hogy csak bizonyos nyugati harcfajtáknak kedvezzen.
2015. dec. 11. 09:16
 30/49 aikiboxer ***** válasza:
40%
Ez a karate versenyeken is így van, ott sincs kin geri meg szemkiszúrás... Uncsi is. Nem is közvetítik, mivel még vér sem folyik.
2015. dec. 11. 13:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!