Félmaraton előtti tippek?
Sziasztok! Most fogok életemben először félmaratont futni és tanàcsot szeretnék kérni . Sajnos rndszeresen màr körülbelül egy ève nem futok, mert akkor nagyon elkezdtek fàjni a tèrdeim és a bokàim. Komditerembe jàrok heti 3-4 alkalommal, és ott a súlyzós edzésen kívül kardiózni is szoktam (lèpcsőzőgépen pl nem fàj semmim). Kb két hónapja megemeltem a kardiók számát, az utóbbi kèt hètben pedig beiktattam rövidebb futàsokat is (5-10km-t). Régen mikor futottamm akkor heti többször 15 ment. Tudim hogy ez nem a legjobb edzès a fèlmaratonra, nem tervezek hosszútàvon futni a tovàbbiakban ez csak egy ilyrn 'just for fun' cèlkitűzès. A múlt hét vasàrnap elmentem és 19km-t futottam hogy kipróbàljam magam . Utàna màsnap alig bírtam jàrmi de magàt a futàst jól bírtam. A verseny miat vasàrnap lesz. Bocsi hogy egy regényt írtam, most jö a kèrdés: hètfőn edzettem mellre és bicepszre, és ma tervezek hàtra, vàllra, tricepszre. Ez ugye azt jelentrné hogy akkor ezen a hètrn teljesen kihagyom a làbat. (Ezt tanàcsoltàk egyèbkènt többen). Szerintetek is így csinàljam, vagy iktassak be egy làjtos làbazàst, esetleg rgy rövidebb futàst?
Köszi előre is
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!