Normális hogy kényelmes tempóban 180 fölé megy a pulzusom futás közben? 29f
Figyelt kérdés
Néha szoktam futni, de nem versenyszerűen. Ma lefutottam a félmaratont és közben néztem a pulzusomat, lassan kényelmesen futottam, végig ugyanazzal a tempóval. Az első fél órában 155 volt a pulzusom aztán elkezdett emelkedni, az utolsó fél órában már 182 és 188 között ingadozott. Ha jól tudom már nem egészséges ebben a tartományban edzenem. A kérdésem az, hogy normális ez az emelkedő tendencia és hogy 2 óra futás után már 188 a pulzus?2015. jún. 7. 21:35
1/5 anonim válasza:
Valószínűleg nem ittál elég vizet ezért leesett a vérnyomásod ezt pediv szaporább pulzussal próbálta kompenzálni a szíved.
2/5 A kérdező kommentje:
Hmm.. az lehetséges, mert nem úgy indultam el, hogy ennyit fogok futni és vizet sem vittem magammal.
2015. jún. 8. 10:48
3/5 anonim válasza:
Csak megjegyzem, ebbe már haltak bele.
4/5 A kérdező kommentje:
Úgy is bele lehet halni, hogy nem fáradtam el, merültem ki különösebben, mármint ahhoz képest amennyit futottam?
2015. jún. 10. 21:58
5/5 anonim válasza:
A nagyon magas pulzus akkor sem jó, ha egyébként nem végzel különösen megerőltető dolgot.
Egyébként ha az elmúlt napokban történt, akkor a folyadék hiány, mellett a hőség a másik ok. Nekem kánikulában volt már olyan, hogy vánszorgó csiga tempó mellett 200+ pulzust mutatott az óra, azt hittem csal, így megmértem kézzel is, és nem tévedett. Egyszerűen arról van szó, hogy a meleg miatt túlhevül a szervezet, és ez nagyon megdobja a pulzust.
Mivel nem túl egészséges dologról van szó, és a közhiedelemmel ellentétben nem is edzi a szívet a túl magas pulzus, ezért próbálj meg megfelelő mennyiségű folyadékot bevinni, és elkerülni a nagyon meleg időszakokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!