Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miert fulladok ki ennyire...

Miert fulladok ki ennyire hamar? Javul idovel az allokepessegem?

Figyelt kérdés

3 hete kezdtem el futni,utoljara szerintem gyerekkoromban 'sportoltam' ennyire intenziven... Meg is latszik az eredmenye,mert kitarto vagyok es elszant,lde a futasom ugy nez ki,hogy 2percig birom,utana 1-2 perc seta,aztan jo esetbwn 3 perc futas es seta. egyszerien nem birom tovabb.Pedig annyira szeretnék többet futni egyszerre.

Egyebkent igy valtakozott futassal megteszek 40-50percet.

Szerintetek ez normalis? Turelmesnek kell lennem eselobb utobb tovabb is tudok majd futni??

Koszi a valaszokat elore is.

24/163/48kg L

2015. szept. 26. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Próbáld ki, hogy lassan futsz, szinte egy nagyon gyors sétának megfelelően. Csak kocogva, futómozgással. Idővel javulni, ez biztos, hiszen edződsz. Jó, hogy sportolsz, ez ne törjön le, majd lesz ez sokkal jobb is!
2015. szept. 26. 11:59
 2/7 anonim válasza:

Ez normális. Nem vagy hozzászokva az intenzívebb mozgáshoz. Fokozatosan jobb leszel majd, csak kitartás kell. :)

Egy évvel ezelőtt próbáltam ki én is a futást először, de én futópadon. 5 perc után majdnem összeestem, annyira nem bírtam. Pár hét után már simán ment a 40-50 perces futás megállás nélkül, magas fordulaton.

Mostanában hegyi bringázni kezdtem, de itt is az első pár alkalom az brutál volt, sosem éreztem még ilyet. Egy hosszú, meredek rész után nem kaptam levegőt, és konkrétan azt éreztem, hogy a szívem szétrobban. Azóta már jobban megy azért.

Igazából minden fejben dől el. Akarni kell, nem szabad arra gondolni, hogy nem bírod, hanem pont az ellenkezőjére.

29/F

2015. szept. 26. 12:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Egyértelműen kijelenthető, hogy ez normális.

Mindenképpen legyél türelmes, és kitartó a futást illetően, és bízzál a szervezettedben.

A legfontosabb az, hogy ne fussál túl gyors iramban egyszerre, mert akkor hamar kifáradsz, hanem lassú iramban tedd meg a távot, vagyis kocogjál, hogy a szervezet hozzászokjon majd a terheléshez.

Egy tipp, ha van rá lehetőséged, akkor menjél le egy atlétikai futópályára, és ott kezdjél el köröket futni,

vagy kocogni. Először kezdjél egy körrel az első héten.

Aztán a második héten fokozd megint egy körrel az edzést, és így tovább. Legyen a kezeden mindig karóra, hogy tud mérni az időt.

Ha még sem lenne erre lehetőséged, akkor ahol szoktál futni ott fussál első héten öt percet, majd a második hét elteltével próbáld meg 10 percre növelni az időt.

A lassú futó iramon egy picit majd gyorsíthatsz fokozatosan, hogy a szervezeted alkalmazkodni tudjon a fokozott terheléshez. Ami biztos legyen 3-4 héttel később. Ne kapkodj el semmit. Fő a türelem, akkor biztos lehetsz abban, hogy 40-50 percig is fogod bírni a futó edzéseket és élvezni.

Futás előtt melegítsél be. Végez átmozgató és bemelegítő gyakorlatokat, majd nyújtsál is, a sérülések elkerülése miatt szükséges. Majd az edzést vezesd be 2-3 perc sétával. Futás után legyen levezető séta, majd nyújtás. Azt kívánom neked, hogy váljon valóra a célkitűzésed.

2015. szept. 26. 14:03
 4/7 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a tippeket,es a biztatast️

Remelem,ha aprankent is,de egyre tobbet tudok megtenni...

Koszi nektek megegyszer:))

2015. szept. 26. 20:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia, ha még olvasod...

Én 43 éves nő vagyok, 166/55kg márciusban kezdtemel futni, párpercet bírtam én is. De tapasztalatból mondom, hozzáedződik majd a szervezeted. Azt nem tudom, kinek milyen gyorsan, szerintem én elég hamar megszoktam. Májusban már lefutottam a 10km-t, most szeptemberben már a félmaratont, azóta még annál hosszabb táv is összejött. Tehát kitartás, menni fog az.

Nem tudom kinek mi válik be, én azt a taktikát követtem, hogy a táv növelése legyen a cél, ne a sebesség. A sebesség úgyis növekszik idővel.

2015. okt. 5. 04:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a tippet,kiprobaltam ma,ez ment idaig a legjobban...:)))) ment a zold kezecske,udv:)
2015. okt. 5. 20:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Csak ne add fel :)))
2015. okt. 5. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!