Futással kapcsolatban érdekelne pár tanács?
Nagyon kezdőként szeretnék elkezdeni futni.
Nem készülök semmilyen maratonra. Egyenlőre önmagamat szeretném legyőzni, és utána jöhet bármilyen más "verseny".
Két szülés után vagyok túl, és van rajtam felesleg.
Olvastam edzésterveket, de minél többet néztem meg, annál több változatot találtam.
Van a telefonomon "futótárs" nevű app. Ott is van edzésterv.
Aki esetleg használta/használja, az jónak találja?
Érdemes úgy elkezdeni?
Én mindig időt tűzök ki magam elé, amikor elmegyek futni és nem távot. Hétköznap 30 percet (hétfő, szerda, péntek), hétvégén többet.
Az elején futottam 3 percet aztán sétáltam 3 percet, mondjuk első héten. Második héten futottam 4 percet sétáltam 2 percet és így tovább, 8 percet futottam és 1 perccet sétáltam. Nyilván nem kell 3 percnél kezdni, ha úgy érzed kényelmesen lefutsz mondjuk 11 percet többször is 1 perces szünetekkel, akkor kezd úgy. :D
Ez persze csak egy tipp, nekem nagyon jó volt így. De emellett eljárok biciklizni is és régebben úsztam is, most utóbbit hanyagolom. :)
Sok sikert és jó futást! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!