Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A futasnal hogyan kell "jol"...

A futasnal hogyan kell "jol" venni a levegovetelt hogy ne szurjon (semmid)?

Figyelt kérdés

Sziasztok szeretnem megkerdezni hogy ha futsz akkor hogyan kell venni a levegot , ne szurjon ne faljon semmid ?

Szoval pl. en neztem olyat az interneten hogy kettot lepsz (persze gyorsan hogy futas legyen) es ketto levego befuj , ketto futas "lepes" ki , ketto futas lepes "be" vagy ilyesme (de nekem ez nem megy )

Azt mondja el hogy hol vegyem a levegot mennyit vegyek hogyan vegyem mikor vegyem .

Nagyon szepen koszonom aki tenyleg szepen megmondja :)

#futás #sport #lassu futas
2015. aug. 19. 16:53
 1/4 anonim válasza:
100%

[link]

Itt egész sok dolog le van írva a témában. :)

Viszont nem tudom, mennyire vagy kezdő, de amikor elkezdtem futni, nekem is sokszor szúrt az oldalam, pár hónap után viszont már szinte sosem, most már idejét sem tudom, mikor szúrt utoljára bármim. Szóval szerintem nagyban edzettség kérdése is. :)

2015. aug. 19. 17:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, főleg edzettség kérdése szerintem is.

A leírt tanács pedig nem rossz, próbáld meg egyenletesen venni a levegőt, nem kapkodni, különböző ritmusban venni. Ha szétesik a légzésed az egyenletes ritmus helyett, akkor szokott jönni a szúró fájdalom. Nem muszáj a lépéshez hangolni, akár számolhatsz is fejben, 1-2 belégzés, 3-4 kilégzés, de egy idő után úgyis a lépésekhez fog beállni :)

Az egyenletes ritmusú levegővételhez nagy segítség, ha nem tolod túl a tempót, inkább lassabban fuss többet, ahelyett, hogy 10-15 percet sprintelsz, a vége már csak zihálás, fájó oldal, stb.

2015. aug. 19. 18:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Az oldalad nem a rossz levegővétel miatt faj

A szervezeted kb 5 liter vert tartalmaz, de 'nyugalmi' ( amikor nem sportolsz) állapotban kb 4 liter kering a szervezetedben, de amikor elkezdesz fizikai munkát végezni, akkor az a maradék kb 1 liter ver kipumpalodik es azért szúr az oldalad

2015. okt. 4. 17:42
 4/4 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszodat ! Ezt jo tudni,koszi hogy eggyel tobbet tudhatok :)
2015. okt. 5. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!