Rubint Réka edzés segíti a fogyást? Vagy csak a konditermezés működik?
Futással lehet szerintem a legjobban fogyni, ha megfelelő pulzustartományban futsz megfelelő ideig. Egy pulzusmérő órával ezt elég jól belőheted. Hozzá kell tennem, hogy amennyiben edzetlen vagy, akkor összevissza fog ugrálni a pulzusod ameddig nem szoksz hozzá (belősz egy nagyobb tartományt, aztán ahogyan fejlődsz, úgy szűkíted).
Úszás is nagyon jó, és az kevésbé terheli a lábakat. Tehát az ducibbaknak jobb, plusz bármilyen más sportot ki lehet egészíteni vele.
Kondizni általában nem a fogyásért, hanem az izmosodásért szoktak. Az meg izomtömeg-növekedéssel jár, amitől nem fogysz, hanem hanem formálódsz, a tömeged több lesz tőle Ha nem tudsz miből fogyni már, akkor legalábbis tuti. Ha tudsz, és fogyasztasz is mellette, akkor attól függ, hogy melyik edzéstípust csinálod hatásosabban.
Rubint Rékát én nem ismerem. Mindenre igaz az, hogy csak addig segíti a fogyást, ameddig megfelelő pulzustartományban tudod csinálni megfelelő ideig. Ha már túl jól megy az edzés, akkor nem fog már segíteni egy előre legyártott edzésterv.
Fogyni bármilyen mozgással is lehet, de jellemzően a video torna kazetták azért nem a leghatékonyabbak.
Maga az otthon ugrálok fél órát téma is megérne egy misét, ez a legjobb módja annak, hogy az ember bele se kezdjen, vagy ha mégis, akkor félgőzzel csinálja csak, de azt sem szabad elfelejteni, hogy az ilyen video-s anyagok sokkal inkább celebek pénzkeresési lehetőségét szolgálják, mint a valódi testmozgást, ezek leginkább álmokat árulnak nagyon drágán, hogy "ha ezt csinálod, akkor így fogsz kinézni mint én".
Ez pedig kamu, a videós edző celebek sosem a "napi 20 perces edzés" kazettájukon végzettektől néznek úgy ki...
OFF: Joe.38, vegyél másik telefont, mert elég nehéz olvasni és értelmezni az írásod.
ON: Ha fogyni szeretnél, a súlyzós edzés azért fontos, hogy ne az izmot kezdje el a szervezeted leépíteni a diétád alatt. Szerintem nem kell keményen edzeni, hiszen nem a testépítés a célod. Mellette cardio edzések szükségesek, ahogy fentebb írták, bizonyos pulzusszám tartományban kell edzened, elegendő ideig. Szerintem ami nagyon fontos, az a fokozatosság. Tehát fokozatosan kezdj hozzá előszor pl. futni, azután súlyzózni is. Eközben a diétát is fokozatosan kezdd el. Vigyázz, mert a diéta nem egyenlő a koplalással, éhezéssel. Nagyon fontos a megfelelő táplálkozás. Kb. 30% fontosságú az edzés, és 70% a diéta a sikeres fogyáshoz. Kezdetnek ajánlanám a kaloriabázist, guglizz rá. A mérleget meg csak részben tartsd szem előtt, mert ha kissé növekszik az izomzatod, de mellette csökken a testzsírod, akkor látszólag nem fogytál, vagy csak keveset. Még valami: ha több izmod van, több kalóriát égetsz. Ezért is fontos a súlyzós edzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!