Futás túlsúllyal?
Van 20-25 kiló túlsúlyom :/ Úgy 3 hete futni (kocogni) kezdtem. Először 800 méter után majd kiköptem a tüdőmet, a 2 hét végére olyan 1600-1700 m különösebb megerőltetés nélkül ment.
Most pár napja kb 3 km-t futok, és ez már számomra megerőltető.
A távolság felépítésében jó lehet ez a tempó? Mmint hogy ha valamire úgy érzem, hogy már nem okoz különösebb gondot, akkor növelni a távolságot?
Változatlan étrend mellett kb mikor érhető el ilyen mozgással testsúlyváltozás (mellette napi 2x 10-15 perc kerékpározás és heti 2-3x10 perc flabelos)?
Mert nagyon kezdek elkeseredni, hiszen a flabélos elkezdése óta (2 hónapja) egy dekát sem fogytam, talán még híztam is :(
És egy utolsó kérdés:
Valóban el lehet odáig jutni, hogy élvezze a futást az ember?
Ellehet jutni oda, hogy az ember élvezze a futást. Ha én eljutottam, akkor bárki. SOHA életemben egy métert sem futottam. Iskolában inkább kaptam egyest, de sem a qpert, de más futófelmérést nem voltam hajlandó elvégezni. Most viszont élvezem, szeretem, örömmel tölt el.
Az csak jó, ha a tempót fokozatosan növeled. De ne csak a távolságot nézd. Én úgy kezdtem anno, hogy 1 perc séta, 1 perc futás. A távolságot úgy mértem be, hogy legyen elég erőm a visszaútra is.
A flabelos csak parasztvakítás.
Ahogy általában minden olyan módszer, ahol azt mondják, hogy étrendváltoztatás nélkül lehet fogyni.
Étrend nélkül a futás sem fog teljesen eredményt hozni. Néhány kiló talán lemegy, de 20-25 kg biztos nem.
Le kell tisztítani a táplálkozásod is különben nem lesz eredmény és tényleg nem szereted meg a futást sem.
A flabelos egy uniós programnak köszönhetően ingyenes... azt látom, tudom, hogy nincs haszna, de baromi jól esik :D
Az étrenden nagyon nem tudok variálni. 4 betegséghez (PCOS, IBS, IBD, epe) kell igazodnom, így azt eszek, amit tudok és bírok is.
Igen, tudtommal a PCOS önmagában is elegendő ahhoz, hogy elhízzon az ember.
Szakértőt kell keresned, aki tud tanácsot adni és össze tud állítani egy megfelelő étrendet.
Csináld a flabelost, ha jól esik, de ne várj tőle csodát.
Kitartást!
Úgy csináld,hogy ne köpd ki a tüdőd.Mikor kezdesz nehezen lélegezni kocogás közben akkor válts át tempós sétára.Mikor ismét kicsit normalizálódott a helyzet akkor kezdj el újra kocogni.Így kényelmesen le fog menni 4 km is kezdőként és nem izmot fogsz bontani hanem zsírt.Sajnos ennyi betegség mellett nem tudok táplálkozási tanácsot adni,viszont a faszbeloszt nyugodtan elfelejtheted.Add el egy baleknak.
sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!