Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Futni tulsúllyal?

Futni tulsúllyal?

Figyelt kérdés

25/F, 170 cm, 74kg vagyok, fogyni szeretnék. Jelenleg diéta+biciklizéssel próbálom ezt elérni, viszont hamarosan el szeretnék kezdeni szaladni is. Sok helyen olvastam, hogy súlyfelesleggel nem ajánlott, mert tönkreteszi az izületeket.

Esetemben hány kilónál kezdhetnék el szaladni?

2012. máj. 9. 10:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez sok mindentől függ. Milyen a terep, milyen cipőd van, milyenek az ízületeid. A családban érdemes körbekérdezni, mennyire jellemzők az ízületi bántalmak. Ha nagyon, akkor eleve nem igazán ajánlott futni, de ha nem jellemző, akkor még kis túlsúllyal is csinálhatod.

Nekem lényegesen több túlsúlyom van (165/80), ezzel együtt gond nélkül tudok futni, jó terepen. Betonon érzem utána, hogy fájnak a térdeim, de pl. füvön nincs ilyen gondom.

Mindenesetre ha biciklizel, akkor inkább egyelőre csináld azt, és max, 5 kg plusszal kezdj el futni, az a tuti :)

2012. máj. 9. 10:10
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. máj. 10. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!