Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Vékony lány vagyok, narancsbőr...

Vékony lány vagyok, narancsbőrrel :/ Milyen mozgás ajánlott?

Figyelt kérdés
Sosem voltam túlsúlyos, de valamiért még fogytam az eredeti 46 kilómból, és már csak 43 vagyok. 164 centi, és 24 éves vagyok. Futásra gondoltam előszőr, de azt mondják az a leginkább zsírégető testmozgás és arra most nincs szükségem. Szeretnék hízni kicsit, de nem szemét kajával, meg cukorral, mert az csak rosszabbítja a narancsbőrt...Ami igazűból jól jönne, az valami alakformálás volna, mert pl. semmi fenekem nincs :/ Comb, fenék gyakorlatok kellenének, a leghatásosabbak, amik az izmokat feszesítik...meg valami étrend.
2015. máj. 17. 13:01
 1/2 anonim válasza:
Súlyzós edzés, akár teremben, akár csoportos órán (pl.: hot iron, alakformáló edzés, trx, stb.). Heti minimum kétszer, de inkább háromszor. Fokozatosan emeld a súlyok méretét, de ne félj tőlük. Mellé pedig megfelelő étkezés, napi 5x kis adagok, sok fehérje (főleg csirke, pulykamell, saláták), tiszta szénhidrát (teljes kiőrlésű cuccok, zab) és sok-sok (napi másfél-két liter) folyadék, víz és/vagy zöld tea. Sok sikert!
2015. máj. 17. 13:25
 2/2 anonim ***** válasza:

Milyen mozgás ajánlott?

Miért szeretnél mozogni? Mi a célod? Mert olyan mozgás ajánlott, ami a céljaidnak megfelelő.

Amit írtál az alapján neked erősítés lábra (guggolások, kitörés, esetleg súlyzós guggolás) és tömegnövelő étrend. Emellett célszerű lenne a többi izomcsoportra is erősíteni, valamint küzdősportolni. Vagy mi egy pesti edzőteremben összeállítottunk egy edzésprogramot nőknek nem küzdősport, hanem taichi - önvédelem alapjára az erősítéssel, mozgásfejlesztéssel, gyógytornákkal (qigong, nyújtás, mély izom erősítés) együtt. Persze ez csak egy út, több jó edzés is van.

Glutént, tejfehérjéket, cukrot, sok szénhidrátot kerüld ha narancsbőrös vagy. Figyelj oda, hogy fogyaszd el az általában ajánlott folyadékmennyiséget vízzel, teával. Feldolgozott élelmiszereket, adalékanyagokat, vegyszereket kerüld el, a tömegnövelő étrended szénhidrát bőség híján (100-150g-nál ne legyen több a narancsbőr miatt, bár ezen később lehet emelni) zsírdús táplálkozás lenne javasolt, és olyan fehérjékből amelyeket bírsz (nem okoznak gyulladást) is fogyaszthatsz többet, jót tesz az izmoknak.

2015. máj. 17. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!