Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ízületi gondokkal erősítés?

Ízületi gondokkal erősítés?

Figyelt kérdés

Elég komoly ízületi gondjaim vannak. Térdem kb. minden guggolástól fáj, recseg, ropog, könnyen kimegy.

Két évig volt ízületi gyulladásom, most végre jobban van.

Ezután könyököm reccsent egy nagyot, golf könyököm volt, szterodiot kaptam csonthártyába.

Minden alkalommal, mikor nekiállok, fekvőtámaszozni ( csak óvatosan szoktam) vagy eldöntöm, hogy erősödni akarok, fájni kezdenek ezek a részeim, és abba kell hagynom, mert félek az újabb sérüléstől.

Hogyan tudnék erősödni?

Crossfit-et is próbáltam, nem bírtam végigcsinálni egy edzést sem...

Sokat futok, az megy.

Más ezen kívül?

Karra erősíteni?

Mit javasoltok?

2015. márc. 7. 18:39
 1/3 anonim ***** válasza:
hatha jóga + étkezési zselatin, multi vitamin, aztán, ha esetleg javul az állapotod, akkor fokozatosság elvével lehet durvítani.
2015. márc. 7. 20:04
 2/3 anonim ***** válasza:
Első körben a kiváltót kellene lokalizálni,ami a legtöbb esetben ilyen krónikus ízületi problémánál a nem diagnosztizált laktóz érzékenység,vagy a glutén érzékenység lesz vagyis a mérgezés.(Szerintem a tej lesz a ludas egyébként)Ezért a gyulladáscsökkentő táplálkozás kellene legyen az első lépés,kiveszed a táplálkozásból a tejszármazékokat a glutént és emeled a rost és a folyadék beviteledet.Az ízületvédőt folyamatosan edd egy-másfél évig.Edzésnek elkezdhetnéd a fegyencedzést az fokozatos könnyű terhelést tud neked biztosítani és az úszást.
2015. márc. 7. 20:49
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

A térdem elvileg azért volt, mert kifordult egyszer, és egy hét pihi után visszamentem edzeni, aztán túlterhelődött. Eléggé függője voltam az akkori sportnak, amit csináltam, plusz az edzőm is nagyon haragudott, hogy sokat kihagytunk. (tök mindegy mi bajunk volt, igen,ezt a mai napig nem értem)

2015. márc. 8. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!