Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A wing csun kunfuval nagyon...

A wing csun kunfuval nagyon jó harcos lehetek? 22f

Figyelt kérdés
2015. jan. 18. 09:33
1 2
 1/15 anonim válasza:
Lehetsz! a Wing-Tsun az egyik leghíresebb legjobb harcforma... Bruce Lee is azzal kezdte.. szóval hajrá ;)
2015. jan. 18. 10:26
 2/15 anonim ***** válasza:
Ja. csak majd ha találkozol 1 igazi "harcossal" akkor az úgy elkeni a szád ahogy kell. ez a wing csun meg az általad említett "kunfu" olyan is.. semmitnemér
2015. jan. 18. 10:30
 3/15 anonim ***** válasza:

Mit nevezel jó harcosnak?

Egy boxoló szintjét nem fogod megütni heti 2-3 wingchun/wingtsun edzéssel.

De ha annyit edzel mint a boxolók, akkor sem sok esélyed van rá. Egy nálad gyengébb embernél lehetsz erősebb, de itt is van egy kitétel.

Ha te értelmetlen dolgokat tanulsz edzésen (márpedig.. ez könnyen előfordulhat) akkor egy ösztönösen támadó agresszív ember még ha alapvetően kissé gyengébb is nálad, fegyver nélkül is eltörölheti az arcodat. Oké, hogy a sz.arul kivitelezett ütésben lehet az ő keze fog megsérülni neked max. az orrod törik el de még harcképes maradsz. Viszont egyáltalán nem biztos, hogy a következő ütések jó hatással lesznek rád.

És az sem, hogy te jobban ütnél pár év wingchun múlttal, mint egy képzetlen ember.

Hozzáteszem:

- sajnos

- konkrétan nem sparringoltam wing TS/CH unosokkal, de láttam már edzésüket, ismerem valamennyire a mozgásukat, sokan nincsenek elájulva tőle.

- továbbá ez szubjektív vélemény amit igyekeztem finoman megfogalmazni, várj még 1-2 tapasztaltabb válaszolót, akiknek közelebbi tapasztalatuk is van a kérdésedben szereplő stílussal.

2015. jan. 18. 10:33
 4/15 A kérdező kommentje:
ak mire menjek h szétbaxak mindenkit és én legyek az igazi harcos?
2015. jan. 18. 10:37
 5/15 anonim ***** válasza:

Bruce Lee ezzel kezdett, nem magyar oktatótól tanult, és utána kiegészítette a tudását 'egyszerű' nyugati harcművészetekkel (küzdősportokkal) mert a wingchun nagyon rászorul a kiegészítésre. Mert nem tanít meg úgy ütni ahogyan egy erős embernek tudnia kellene ütni, nem tanít meg mozogni (pedig alapvető), nem tanít meg igazából rúgni, földharcról nem is beszélve, pedig földrevitel+földharc sajnos olyan dolgok, amikkel időnként szembe kell nézni.

Például Gracie-ék braziljitsuval 'aprították' az állóharcosokat, ezért is lett igen híres és elterjedt a stílusuk. Nem üres divat miatt (én amúgy nem vagyok bjj fanatikus, sőt.. távolról sem, csak tudni kell, hogy egy wingchunost elég könnyen megfojtanak. Szó se róla, tulajdonképpen egy kis figyelmetlenség és engem is)

Szóval nagyon túlhájpolt a wingchun.

Én azt mondanám, hogy több év box, thai box és birkózó múlt után brazil jitsuval együtt tanulva már lesz olyan alapod, amihez hozzá nézhetsz pár wingcunos elvet.

De akkor már van fogalmad a bunyóról, tudsz ütni, erős vagy, tudsz mozogni stb. Akkor már lehet lemész egy wingchun edzésre, és gyengének meg értelmetlennek fogod találni az egészet, mondjuk az edző ha kiáll veled kesztyűzni akkor látod, hogy nem is erősebb nálad normális küzdelemben.. így tényleg értelmét veszti.

De kipróbálni ki lehet, csak ne legyenek tévképzeteid és ne ragadj le egy adott stílusnál. Majd amikor gyakorlod, közben meg lemész néha thaiboxolni és látod hogy vagy a combodat rúgják szét vagy az arcodat maszatolják el, akkor nyilván észreveszed majd, hogy nem annyira jó az edzésed. Ha meg ügyes vagy normális bunyóban mások ellen, akkor jó edzőt találtál, és szerencséd volt.

2015. jan. 18. 10:40
 6/15 anonim ***** válasza:

Jó a mentalitásod :D

Sosem fogsz szétbaxni mindenkit, mert valakik már nálad 16 évvel fiatalabban elkezdtek kő keményen birkózni, és ha megszakadsz akkor sem leszel erősebb náluk :D

De próbálkozhatsz, a cél az hajt : )

Ha már nagy harcos vagy, írd meg gyakorin és ha látom akkor vendégem leszel Pesten egy sparringra meg valami kajára!

2015. jan. 18. 10:42
 7/15 anonim válasza:
az első válaszoló vagyok és 2 évig wing-tsun-t tanultam és nagyon hasznos.... a kung-fu nem arra megy h minél erősebbeket üss hanem a gyenge pontokra hogy másodpercek alatt is leterítsd... jöhet akármilyen bokszoló vannak olyan részek amiket nem lehet edzeni... és tökmindegy h mekkorát tudnak ütni ha tehetséges vagy és jól csinálod akkor nem tudnak megütni.. a kung-fu a technika nem az erő.... persze a kung-fu az önvédelemre épül nem a harcra.. :)
2015. jan. 18. 10:46
 8/15 anonim válasza:
persze igaz h túl kötött ezért kell belevinned saját mozdulatokat...
2015. jan. 18. 10:47
 9/15 anonim ***** válasza:

7-es ez baromsag,mondom úgy hogy evekig kungfuztam. Egy atlagos boxolo is úgy szet fog verni mint a sicc.

Mondjal mar nehany "gyenge pontot" amire nem lehet gyúrni..

2015. jan. 18. 11:22
 10/15 anonim válasza:
hát elég gáz h nem tudod ahhoz képest h kung-fuztál..
2015. jan. 18. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!