Érdemes elkezdenem a Wing Tsunt/Tzunt?
nem késő 28 évesen sem.
csak ennyi idősen már teljesen felesleges a sallang,meg a bohóckodás,álmodozás,időpocsékolás.
a harci érték a lényeg.
ezt meg ilyen edzéseken nem fogod megszerezni,mert nincsen küzdelem az edzéseken.
ezért én az ökölvívó edzést javasolnám.
az kardió állóképességi terhelésben is mérföldekkel hatékonyabb és minden más téren is.
az önvédelem jelentése-stressz helyzetben való cselekvőképesség,kezdeményezés,támadás,megelőzés.
ökölvívó edzésen sokkal hatékonyabban megtanulhatsz támadni.
Az EBMAS ugyanakkora bóvli fostartály, mint a Máday wing tsun. Ebben az országban egyedül a Lo Man Kam wing CHUN ér valamit, mert ők mma-kesztyűben és fejvédőben sparringolnak is.
Ugyanakkor írtad, hogy ahol wing tzun van, ott van eskrima is. Kérdezd meg tőlük, hogy esetleg CSAK eskrimát nem oktatnak-e? Mert az eskrima az tényleg jó, megtanulsz késsel és bottal harcolni (ennek több köze van a reális önvédelemhez, mint a mókusboxnak). Viszont a wing tzun az egy marhaság. 2-3 éves ökölvívó/birkózó/thai boxoló múlttal le lehet könnyedén verni egy olyat aki 10-12 éve wing tsun/tzun-ozik, és az a szomorú, hogy ebben semmi túlzás nincsen. Ez tapasztalat.
Írtad, hogy van taekwondo is.Google-n rá kerestem a békéscsabai taekwondo-ra. Kétféle taekwondo is van ott, van WTF taekwondo és van ITF taekwondo is.
Mindenképpen az ITF-re menj! A WTF az csak ugri-bugri, egyébként nagyon szép versenysport, de önvédelemre annyit sem ér, mint egy wing tsun, ráadásul ennyi idősen ne akarj ebben a sportban versenyezni. Az ITF viszont már sokkal jobb, abban nem muszáj versenyezni, és jobb önvédelem szempontjából is (mert itt nem csak 720°-os tornádó rúgásokat használnak, hanem van benne ütés is és gáncsolás, földrevitel is), még a thai boxolóknak is méltó ellenfél (ez saját tapasztalat).
A kempo egy marhaság, tény, hogy nagyon kemény, de technika az nulla benne. Fizikai erőből és agresszióból csépelik egymást, pszichopatáknak/szadistáknak/mazochistáknak ajánlom. :) Kemény és szívós leszel tőle, de jó bunyós már nem igazán. Versenysport amúgy ez is.
Szerintem akkor menj eskrimára (amennyiben oktatják wing tzun nélkül külön is), az azért jó. Amúgy is egy hozzád hasonló fiatal apuka gondolom nem bajnok akar lenni, hanem önvédelmi tudásra szeretne inkább szert tenni + mozogni.
Amennyiben az eskrima-t csak wing tzunnal együtt hajlandóak oktatni, akkor is menj el, maximum az eskrima-s edzéseken jobban odateszed magad, ennyi.
Így lesz! Nem nagyon van más lehetőségem, így ha lehet akkor el fogok járni külön escrimára, ha csak egyben tartják akkor meg egyben vagyok kénytelen.
Így van nem hajtok különösebben bajnoki címekre, de szeretnék mozogni legalább heti kétszer, és akkor már valami olyat szeretnék tanulni, aminek valami hasznát is vehetem. Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!