Milyen küzdősportot ajánlotok kondi mellé?
Azért azt jó lenne tudni, hogy egyáltalán kipróbáltad-e a Wing Tsun-t vagy csak dobálózol a szavakkal. Olyan sok dolgot írsz. Mind kipróbáltad? Én kipróbáltam a Wing Tsun-t, és tudom, hogy miről beszélek.
Egyébként úgy alapvetően egy kung-fu-nak nem az szokott a célja lenni, hogy izmosítson, hanem az, hogy megtanítson mozogni, érezni az egyensúlyt, stb.. Plusz az, hogy kevesebb izomzattal tudj védekezni egy kigyúrt izomagyú ellen adott esetben. És egy kunf-fu-nak soha nem az a célja, hogy 1-2 óra alatt tanítson meg bunyózni. Évekbe telik, míg valaki ezt rendesen megtanulja. Mint írtam, én láttam Si-Fu-t, hogy mire képes. Te meg szerintem NEM láttad. A Wing Tsun-nak kínai gyökerei vannak, és szemináriumokon a kínai mester ugyanúgy meg szokott jelenni, tehát én óvatosan bánnék ezzel a 'hazai' szóval. Olyan értelemben természetesen hazai, hogy oktatják itt is. Ráadásul a magyar mester világviszonylatban a legjobbak között van. Szerintem mondhatom azt, hogy csak 1-2 kínai nagymester van előtte. Mint mondtam, természetesen a fegyelem számít, ha Wing Tsun edzéseken úgy viselkedsz, mint itt, elég hamar elérheted, hogy ne járhass edzésekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!