Miért olyan jó a Fegyencedzés c. könyv? Szerintem baromság az egész, de aki csinálja, az írhatna nekem mellette szóló érveket, hátha csak tudatlan vagyok.
3) Nem a szerzője bántott meg, hanem az átlag olvasói. Te szerintem úgy képzeled el, hogy a kövér irodai dolgozó kiolvassa, motivációt merít, és elkezd edzeni... biztos van ilyen is, de a 90% inkább tizenéves, akik szintén bioszból buktak, viszont a fegyencedzéssel felvértezve hihetetlen magabiztossággal szólogatnak be a "köcsög gyúrósnak", hogy tönkreteszik magukat, meg undorítóak, meg nem is erősek igazából, meg fel vannak fújva, meg a diétájuk is fölösleges, az igazi izom vajas kenyérből lesz. És szétszakértenek mindenkit, aki megpróbálja őket a helyes útra téríteni... és nem csak 1-2 ilyen vérpista van, ugrásszerűen elszaporodtak a fegyencedzés óta. Érdekes módon a könyv előtt EGY ILYEN SE VOLT.
2) A fegyencedzésben is izomcsávók vannak a képeken... Kevés olyan ember van aki nem tud egy fekvőtámaszt sem, és ha egyet tudsz, akkor már el tudsz indulni, nincs megállás, nincs kifogás. Jó, tényleg vannak súlyosan kövér/sovány emberek akiknek nem megy, nekik berakhatott volna az elejére térdelős fekvőt, de... aki ennyire nem jön rá magától, azon nem lehet segíteni, ez csak intelligencia kérdése, nem kell hozzá sportolónak lenni. Nekem pl nagymamám anno magától kitalálta, mikor fejébe vette, hogy mozognia kéne. 65 évesen.
1) A motiváció belülről jön, nem kívülről. Kívülről egy könyv vagy videó maximum fellángolásokat válthat ki. Minden akaraterő kérdése, azt pedig egy könyv sem ad. Én is szar állapotban voltam(50kg 180cm) mikor kezdtem. Az volt a motivációm, hogy nem akarok tovább küzdeni a szar kinézetemből fakadó önbizalomhiánnyal, meg akarok változni. Sikerült. Ha nem akartam volna, fegyencedzéssel sem sikerült volna.
Fogalmazódik bennem egy ideje a gondolat, hogy írok egy könyvet "fasságmentes otthoni edzés" címmel.
Egyetértek a kérdezővel.
Szerintem gyakorlati oldalról nem rossz könyv a Fegyencedzés, nagyjából jól bemutatja a gyakorlatokat és a progressziót, de a folyamatos köpködés más sportolókra, a nyilvánvalóan kamu háttérsztori és a rengeteg csúsztatás, hazugság nagyon hiteltelenné teszi.
Ha egy tornász írt volna könyvet erről a fajta edzésről, objektíven bemutatva azt, hogy mire alkalmas (pl. átmozgató edzés, alap erőnlét elérése egyébként nem sportoló embereknek) és mire nem (pl. nagy izomtömeg elérése), az sokkal szimpatikusabb lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!