Ha thai-boxolok milyen erősítő edzést végezzek?
kettlebell,crossfit.
tyson meg fiatal korától kokszolt,plusz előember genetika is adott volt nála.
Eddig ezeket csináltam:
Fekvőtámasz
Tolóczkodás
Húzódzkodás
Felülés
Guggolás
Vádlira "pipiskedés"
Meg néha súlyzóztam is, de azt ritkábban. A kettlebell szerintem jó ötlet. Igazából a mostani gyakorlataimat egészíteném ki. Még annyit kérdeznék, hogy gyorsan vagy lassan végezzem a gyakorlatokat? Értem ezalatt azt, hogy robbanékonyságra vagy nagy erőkifejtésre menjek. Mert akkor elmennék más irányban egyes gyakorlatoknál. Például megtanulnám a tapsolós fekvőt, vagy az egykezes fekvőtámaszt. Továbbá még annyit szeretnék tudni, hogy szériákban végezzem az edzést vagy csak simán nyomjak 30 fekvőt aztán 20 húzódzkodást és ugyanígy a többit?
"Fekvőtámasz
Tolóczkodás
Húzódzkodás
Felülés
Guggolás
Vádlira "pipiskedés" "
Teljesen oké. Alap erősítő gyakorlatok saját testsúllyal, ingyen van, akárhol el tudod őket végezni. Ajánlom még mellé a kettlebellt, meg ha be tudsz szerezni egy traktorgumit és egy kalapácsot nyert ügyed van. A tuti az, ha ezek mellé egy köteled is van, tudsz rajta felfelé mászni. Ja, és kéne egy zsák is otthonra.
Tapasztalat, hogy a sima, húzódzkodás-felülés-stb helyett a köredzés jobb ( persze ez saját tapasztalat).
Lehetne pl:
1*10 húzódzkodás
1*10 tolódzkodás
1*50 lábemelés
1*20 guggolás(lassan, szélesen)
1*40 vádli állva
1*1perc kötélmászás csak karból
1*15 kalapáccsal ütés mindkét karra külön
1*2 perc zsákolás tetszőleges ütés-rúgásokkal (pörgősen erősen)
(kettlebellnél te döntöd el, milyen feladatod végzel rá)
Ha végeztél egy körrel, jöhet a következő! Én úgy szoktam, hogy 2 kör után tartok 60mp pihenőt, és 3*2 kört csinálok. Ha nem tudom végig csinálni (pl a legutolsó felülést) akkor annyit csinálok amennyi megy, és megyek a következőre, de mindenképp erőteljesen, izomból nyomjad magad és gyorsan.
De a legfontosabb a kaja! Figyelj oda rá mit eszel, ha szenny kajákat fogyasztasz, tegyél le arról, hogy igazán erős ütésed-rúgásaid legyenek.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!