Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem bírom a futást és rossz,...

Nem bírom a futást és rossz, mit csináljak hogy jobban menjen?

Figyelt kérdés

Kedden futjuk tesiből a 12 percet....MIndennnap van tesin, amiken folyamatosan futunk.Nyilván pihenéssel. Nagyon hamar elfáradok és elkez fájni a lábam, meg a levegőm beszorul. Nem szeretnédk rossz jegyet kapni mit csináljak, hogy jobb legyen?

És még egy kérdés ha hosszabb ideig futok vagy gyorsan kell futni és utána leállok elkezd fájna, szúrni a vádlim.Nagyon kellemetlen, lépni is alig tudok. Ez csak nemrég jelentkezett. MItől lehet?

2014. szept. 18. 21:47
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Az és rossz nem kell bele
2014. szept. 18. 21:52
 2/20 anonim ***** válasza:
Nekem is voltak ilyen gondjaim. Szerintem menj el futni és gyakorold a helyes légzést. Akkor megfelelő a tempód, ha lihegés nélkül el tudsz mondani egy mondatot futás közben. Lélegezni lassan kell: orron be, szájon ki. Ne kapkodj levegő után, ütemesen lélegezz. Valamint spórolj az erőddel, nem kell végigloholni a 12 percet. Közepes tempóban próbáld a nagyját lefutni, de a végén húzz bele. Én például az utolsó kört mindig tiszta erőből lesprintelem.
2014. szept. 18. 22:09
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
A vádlizsibbadás nekem is jelentkezett, amikor nagyon túlhajtottam magam. Lényeg, hogy fokozatosan szokj hozzá a távhoz (vagy időhöz), majd ha 1 órát bírsz folyamatosan futni, akkor gyorsíthatsz.
2014. szept. 19. 00:25
 4/20 Csiß ***** válasza:
100%

"orron be, szájon ki."

Ezt el is felejtheted azonnal.Aki ezt kitalálta akkora egy f**sz volt,hogy félelmetes..

2014. szept. 19. 12:18
 5/20 A kérdező kommentje:

Mindig jelentkezik a vádli fájás...ha lassan futok az órákon, ha gyorsan...csak akkor lesz jobb egy kicsit ha utána futok még, de ha nem akkor nagyon fáj.

HA ne úgy vegyem a levegőt, akkor hogy?

2014. szept. 19. 15:27
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg, hogy ne kizárólag a szádon lélegezz, mert az lesz az eredmény, hogy kapkodsz a levegőért.
2014. szept. 19. 16:00
 7/20 A kérdező kommentje:
Ha a számon lélegzek akkor fáj a fogam :/ Sok bajom van nekem a futással és tesi órákkal
2014. szept. 19. 16:05
 8/20 anonim ***** válasza:
Ráadásul ha hideg van meg is betegedhetsz ha lihegsz.
2014. szept. 19. 16:05
 9/20 anonim ***** válasza:
Na akkor ne lélegezz a szádon. :D Azért mondják, hogy orron be, szájon ki, mert az orrodon könnyen bemegy, de a szájon könnyebb kipréselni a levegőt.
2014. szept. 19. 16:07
 10/20 A kérdező kommentje:
Olyan rossz hogy a tesi lerontja a jegyeimet :(
2014. szept. 19. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!