Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Rossz időbe hidegbe hogy...

Rossz időbe hidegbe hogy öltözek fel futáshoz?

Figyelt kérdés
nyáron kezdtem el futni és nem szeretném abbahagyni csak mert jönek a hidegebb idők,de nem tudom hogy ilyenkor hogyan öltözek fel
2014. aug. 31. 19:14
 1/4 Pussy_Slayer válasza:
A nadrág hosszú legyen, feszülős. Felül meg egy pamut póló és egy nejlon pulcsi. Nem fogsz fázni. A l3nyeg hogy az izzadságtol ne fazz meg. Vehetsz fel sapkát, kesztyüt és sálat is. De először probald meg sal nelkul.hajra jo futast
2014. aug. 31. 20:07
 2/4 anonim ***** válasza:

Majd tapasztald ki magadnak, ahogy hűl az idő. Vehetsz tapadós futónadrágot, az még aláöltözetnek is jó, ha kellene egy második réteg. Az a legjobb, ha a bőröddel közvetlenül érintkező ruhadarab technikai cucc, azaz könnyen szárad és elvezeti az izzadtságot. Kezdheted pamut pólókkal is, majd meglátod később, hogy fázol-e benne, kényelmes-e.

Kesztyűt akkor kezdek hordani, ha már fagy, sapkát kicsit hamarabb, sálat soha, mert zavar. Általában magas nyakú felső is jó helyette.

Az az egész alapja, hogy ha fázol egy kicsit, mikor kimész, akkor vagy jól felöltözve. Pár perc múlva úgyis bemelegedsz. Kivéve, ha nagyon fúj a szél, akkor nem árt egy széldzseki.

2014. aug. 31. 20:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Mindenféle, télre alkalmas futócucc kapható, ha körülnézel pl a Dekatlonban, de mehetsz külön futóboltokba is (pl Saucony, Spuri, Maratonman Depo), ott nagyobb a választék, bár drágábbak. Én nem vagyok a híve annak, amit az előzőek írtak, hogy keverjük a cuccot (pamut póló), legyen minden darab és réteg (még az alsógatya is, ha van) technikai anyagból.

Egyébként nem kell különösebben megijedni a téltől. Sokszor olvasom ezen az oldalon is, hogy jaj, mi lesz ha megfázok, jaj én inkább nem is futok. Pedig ez marhaság. Magyarországon már nincsenek is olyan kemény telek, amik bármilyen kihívást jelentenének. Mínusz 15 alatt nem javasolják a futást, mert akkor már a tüdőnek nehéz lehet a levegő felmelegítése, de a fölött bármilyen időben gond nélkül lehet futni. És az a jó, ha a futás kezdetén egy kicsit fázol.

2014. szept. 1. 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Télen, mínusz fokban nagyon fontos, hogy ne állj meg, különben rádhűl az izzadság és komoly betegség lehet a vége.

Mínuszokban én be szoktam kenni a kezem, arcom nagyon zsíros krémmel, az véd a nagy hidegtől.

Én a térdeimre szoktam tenni extra réteg ruhát (meleg zokni térdvédőre vágva), mert, ha az kihűl, az nagyon rossz.

Túlságosan nagy hidegben inkább ne fuss, ha nem vagy elég edzett hozzá.

2014. szept. 1. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!