Szerintetek melyik jobb küzdősportnak, ha mondjuk megtámadnak az utcán?
Annak köszönhetően, hogy nem voltak felkészülve a rúgásokra?
Csak azért kérdezem, mert mi a K1-esekkel osztoztunk korábban a termünkön, és volt kyos meg thai boxos edzéstársunk is. Mindenkinek az a meggyőződése, hogy a jó boksztudás hatalmas fölényt alakít ki az alap stílusukkal szemben.
"Mögöttem nem kis rutin van, nagyon rég kezdtem ezt a szép sportot,és messze jutottam el benne.
Európai, és világversenyek, és sok egyéb meghívásos jellegű verseny, amik az szabvány versenyrendszerekben nincsenek benne, pénzdíjazással."
Hogyne... esetleg nem vettél részt a thermopülai csatában a 300 spártai egyikeként?
"Komolyabban nem akarom leírni, hol mit értem el, mert nagyon könnyen kiderülne ki van e sorok mögött.
Nyugodt lehetsz az országban nem sok ilyen technikai tudású sportoló van, egyik harcművészklubban sem."
Óhh... esetleg nem szeretnéd fényesre nyalni a saját valagadat, Mr. Önimádó nagyon szerény, Kamu seggtitán?
"Hiába ütött, beleadott mindent, láttam a szemén, de nekem a ruganyosság és a technika volt mellettem, még engedtem is hogy eltaláljon, mikor is közelről egy yoko geri betalál halántékra vagy nyakszirtre, és a te általad felmagasztalt boxosok, remegve estek össze, fennakadt szemekkel."
Aranybogaram. Önellentmondásos amit firkálsz. Karateversenyek? Pff.... láttam már karate versenyeket, cicapunciharc. 4 danos vagy? És? Láttam már nem egy hozzád hasonló danfokozatokkal rendelkezőket kalimpálni. Se k1-ben se mma-ban nincsenek karatésok, nem is voltak soha jelentősek, körítésnek is gyengék voltak. Ellenben a bokszolók, birkózók, thai boxolók, bjj-sek uralnak mindent, ami vegyesharcrendszer.
Thai box edzéseken szerencsétlenkednek a 2-3 danos karatéjosok. Mivel tudsz te többet "4 dannal"? Semmivel. Az általad nagyra becsült danos kárátéjosokat thai box edzéseken a nulláról kell megtanítani ütni és mozogni, mert úgy mozognak, mint a zárlatos robotok. Szóval kisfiam, előbb tanulj meg ütni normálisan alapszinten (mert a karatés ütéseknek nevezett kézkalimpálás az nem ütés), utána nyisd ki a csőrikédet.
Érdekes ha ennyire übersirály, a karate, akkor sok karatéka miért jár boksz/thai boksz/savate edzésekre, hmm? Ugyanakkor NINCS olyan bokszoló/thai bokszoló, aki a stílusa mellett vagy helyette a karatét űzné. Bokszedzéseken rengeteg csalódott és kiábrándult több danos, jó versenyeredményeket elért karatés van. Szerinted ez véletlen?
A kyokushin pedig nem működik, és erre van is bizonyíték. Maga az Ashihara karate. Az Ashihara alapítója sem tudta használni a kyokushint dél-amerika külvárosi utcáin. Ahhoz hogy létrehozzon egy működőképes karatét, teljesen át kellett alakítania kyokushint. Meg is lett az eredménye, menj le egy ashihara edzésre, teljesen másképp mozognak, mint a kyosok, más az edzésmódszerük, a harcmodoruk is. Aztán mikor az alapító visszatért Japánba az "új-kyokushinnal", az ottani kyo mestereket kumitén elverte, azok bedurciztak rá, nem engedték, hogy saját dojo-t nyisson. De ő nyitott dojo-t, Ashihara karate néven. :)
A karate sohasem volt ütőképes eleve egy butított kung-fu volt. A Wado-ryu alapítója is nem győzött Kínába utazni kung-fut tanulni, mert semmire sem volt jó a shotokán. A gojo-ryu dojokban tanuló karatékáknak pedig kötelező volt "nyugati boksz" edzésre járniuk. Na vajon miért? XD Hmm?
A karate akkor sem volt hatékony, most pedig már pláne nem az. Görbítetted az oxigént éveken keresztül a színes pamutcsíkokért amik a gatyódat tartotta meg, elkalimpáltál pár NoName versenyeken a többi balfácán között, hmm... kitartó vagy nem mondom. 4 dan, aham... szép kis személyes siker... de mit ér? Semmit, bárkinek lehet ilyen aki sok éven keresztül befizeti a havidíjakat és kitartóan fanatikusan görbíti az oxigént. Tudod, akik komolyabb küzdősportokat űznek, ott a karate és a többi keleti csing-csung az csupán nevetség tárgya. Sima kötöttfogású birkózók is szétkúrtak több danos karatésokat a 90'-es évek UFC meccsein. Pedig azokon a meccseken nem volt kesztyű, tökön rúgni is lehetett, sőt hajat tépni is. A léggörbítők estek ki először. Ennek ellenére Te két évtizedig kárátéjoskodtál, gratulálok aláírtad a saját szegénységi bizonyítványodat. XD
További jó karatéjozást cicafiú.
"K-1 a kedvenc versenyem.
Ott sok boxoló mérette már meg magát, némelyik 15-20 rutinnal a háta mögött.
És tudod ki verték meg őket a legdurvábban?
Ált azok, akik mögött több évtizedes kyokushin múlt volt.
De nem is verés volt az, hanem leiskolázás a javából!"
Francokat! Ne zavarjon, hogy az összes karatésnak akik részt vettek a K1-ben, le kellett cserélnie a karatéját kick-boxra/thai boxra. A hollandok már akkor összeverték az összes japán karatést a k1-ben. És tudod miért? Mert a thai box/kick-box mellett ökölvívással egészítették ki a kéztechnikájukat. Japánban mindenki elsöprő karatés fölényt várt, de nem így lett. A boksz pont hogy hatékonyabbá tette őket. A Feitosa és az Andy is mit csinált a kyokushinjával a K1-ben? Szerencsétlenkedtek. A klasszikus k1 húzónevei, a Aerts, Hoost, Le Banner, a Remy, Ignashov, ezek hol karatéjosok? Mindegyik kick-boxot és thai boxot nyomat. Karatés sehol sincs közöttük. Még a Shilt is csak névlegesen Ashihara mester, mert amúgy full muay thai amit csinál. (Bár akkora méretekkel akár zumbás is lehetne :))
Hagyjad 23-as! Szerencsétlen 48%-os csak egy fanatikis kyo-s marharépa. Szép eredményt elért a Felsőbivalybasznádi művelődési házban megrendezett ippon-kumite bajnokságon, ahol a ZS-liga csillagharcosa lett. Most azt hiszi ő a keménylegény. Láttam már én is danvizsga felkészülést és karate versenyeket, hát... japán nyelvtanfolyammal és óbégatásokkal megspékelt robotdance.
"Elhinni nem kell semmit, én is így vagyok ezzel, csak azt hiszem amit látok, és bizony a kyokushin karatésok egy szint fölött nagyon is jól boldogulnak a fejrúgásokkal, fejütések nélkül."
Az még hagyján, hogy nem hisszük el, de amúgy pedig egy marhaság is amit írsz. Több sebből is vérzik.
1. A fejrúgásokat a legkönnyebb levédeni.
Ha a fejrúgások annyira hatékonyak lennének, akkor a taekwondósok és a capoeirások uralnának minden küzdőrendszert. De nem ez van. Mert az van, hogy - vegyünk egy mma-s példát - amikor szépen fejre rúgsz az ellenfeled lehajol, elkapja a támasztólábadat és hanyatt is estél.
2. Mivel kyo-n nincs fejre ütés, így nem is tudtok fejre ütni és védekezni sem a fejre mért ütések ellen. Amit nem gyakorolsz azt nem is tudsz, ennyi. És nincs ilyen, hogy ez bizonyos szint fölött. Milyen szintről beszélsz?! Ami karatéban magas szint, az bokszban épphogy középszint, de inkább csak egy erős alapszint. A karate edzések 70%-a katázással (légáramlat tereléssel) van elb***va. Így aztán hiába van huszonakárhány éves karate múltad, törölheted vele a seggedet. Fekete öves karatéjosokat kocsmában elverik falusi stílusban, 2-3 erősebb parasztlengővel. Láttam már nem egy ilyet. Szép a karate, életstílusnak és hobbynak kiváló, de önvédelemre/bunyóra alkalmatlan.
69%os, 71%os, mi van mesedélelőtt volt?
Ha kicsit jobban utánanéztél volna melyik K-1 versenyző milyen sportágat csinált előtte, a kyo-t találnád meg első helyen.Addig ne nyisd ki a csöppnyi kis szádat, amíg nincs mögötte tudás.
Sejtem, milyen kemény legény lehet ez a két válaszíró, valami két kamasz, ami az óraközi szünetbe beír pár választ, járnak párhónapja valamilyen küzdősport edzésre, oszt akkor kemények vagyunk, míg nem jön egy kyo-s, oszt szétcsapkodja a piciny kis agyatokat!
Na további jó billentyűcsapkodást, lúzerek!
"Fekete öves karatéjosokat kocsmában elverik falusi stílusban, 2-3 erősebb parasztlengővel. Láttam már nem egy ilyet. Szép a karate, életstílusnak és hobbynak kiváló, de önvédelemre/bunyóra alkalmatlan."
Aha!
Csak az élményért megmutattam pár kollegámnak, hogy nézzétek már, milyen okos kis küzdősport palánták vannak ezen az oldalon, jót röhögtek.
Tudod, meló írtam!
Egyik jónevű hely biztonsági személyzete közé tartozom, hosszú évtizedek óta.
Nos kisfiam, több pofont kiosztottam már élesben, mint te amennyit, akár csak edzésen próbálkoztál meg másnak adni.
Rengeteg féle küzdősport tudású ember ellen méretettem meg magam a munkám során is, meg versenyen is.
Volt ott boxos, thai boxos, meg a nagyrabecsült mma menőid.
Nem adtam egyikne se sok esélyt.
Általában nem én rendezem az ilyen dolgokat, de ha már végképp nem bírnak vele a kollegák, akkor szólnak.
Egyik emlékezetes este, lejött boxolók szórakozni, hogy most jöttek haza valami külföldi versenyről, ejjh de kemények vagyunk.
Külön az orrukra kötöttem, hogy addig itt lehettek, amíg bajt nem csináltok, utána séta van.
persze rendben minden.
Nem telet el két óra, üvöltve szaladt az egyik kidobó, hogy jöjjek baj van, tömegverekedés lett a hülye boxosok miatt.
Na ott kisfiam, ott elgurult a gyógyszer, olyan darálást amit ott kaptak, még senki nem látott, a végén engem szedtek le róluk, hogy most már elég volt!
Annyi becsület volt bennük, hogy elnézést kértek, egyikük megjegyezte, míg jöttek értük a taxik, hogy nem tudják milyen sportot űzök, de jól csinálom, az biztos.
Nem megyei bajnokok voltak, hanem európai verseny szint.
Na így legyél te kemény a boxos és thai boxos sportolóiddal.
"Nos kisfiam, több pofont kiosztottam már élesben, mint te amennyit, akár csak edzésen próbálkoztál meg másnak adni.
Rengeteg féle küzdősport tudású ember ellen méretettem meg magam a munkám során is, meg versenyen is.
Volt ott boxos, thai boxos, meg a nagyrabecsült mma menőid.
Nem adtam egyikne se sok esélyt.
Általában nem én rendezem az ilyen dolgokat, de ha már végképp nem bírnak vele a kollegák, akkor szólnak.
Egyik emlékezetes este, lejött boxolók szórakozni, hogy most jöttek haza valami külföldi versenyről, ejjh de kemények vagyunk.
Külön az orrukra kötöttem, hogy addig itt lehettek, amíg bajt nem csináltok, utána séta van.
persze rendben minden.
Nem telet el két óra, üvöltve szaladt az egyik kidobó, hogy jöjjek baj van, tömegverekedés lett a hülye boxosok miatt.
Na ott kisfiam, ott elgurult a gyógyszer, olyan darálást amit ott kaptak, még senki nem látott, a végén engem szedtek le róluk, hogy most már elég volt!
Annyi becsület volt bennük, hogy elnézést kértek, egyikük megjegyezte, míg jöttek értük a taxik, hogy nem tudják milyen sportot űzök, de jól csinálom, az biztos.
Nem megyei bajnokok voltak, hanem európai verseny szint."
Figyelj Puncika! Ekkorákat ne kamuzzál, mert csak magadat égeted vele. XDDD Ezt akkor sem hinnék el neked ha kérdeznéd.
Megmondom, hogy vertél Te el szórakozóhelyen bokszolókat.
1. Sehogy
2. Az ökölvívók be voltak rúgva rendesen.
Ja, Tyson és Klicsko nem volt véletlenül közöttük Kyo grandmaster? XD
Én hetente 4 alkalommal verek el 1-2 danos ex-versenyző kyosokat, thai box edzésen. És nem tudnak kivédeni egy fejütést sem. Ők megmondták, hogy max. versenyzésre jó a karate, azért járnak thai boxolni. Kicsit túlságosan is sok ember csalódott már a karatéban. Nem is csodálom, ahol az edzések 80%-án "ICS, NÍ, SZÁN, CSÍ, GÓ!!"-t ordibálnak, miközben csapkodják a levegőt, kemény arckifejezéssel (iszonyatosan hülyén néz ki).
Szerinted ki az az idióta aki így fog ütni?
https://www.youtube.com/watch?v=MwKik-68jfA
Ezek a technikák életszerűtlenek, épeszű nem üt így. Mire egy kárátéjos így megmozdul addig, kap két egyenest + egy felütést vagy horgot, és még csak levédeni sem tudná mert nem gyakorolt fejre ütni. Ha a kyo ennyire brutális lenne, akkor alapstílus lenne az MMA-ban. De nem az. Ja, verébarcúkám egy MMA-st te ne vegyél a szádra, mert mire megemelnéd a patádat egy mai geri-re, addig lehajol, alulról elkapja a lábadat, földhöz vág, rátérdel a mellkasodra, és ököllel úgy szétba***a a pofádat, mint kézigránát a kerti pottyantós budit. És ezt már meg is csinálták pár karatéssal az UFC-ben, nem is egyszer. A danfokozatok kb. semmit sem érnek, már arra is adnak dant ha csak ELINDULSZ valami noname, kumite vagy kata versenyen (pár ex-kyos edzőtársamtól tudom). Egyáltalán nem tükrözi a tudást, sem övszínek sem a danok. Láttam én már barna öves shotokánost aki elvert 2 danos kyost, thai box edzésen.
https://www.youtube.com/watch?v=5-YOBSH3vcI
Tessék itt a nagy Kyo-legenda, Andy. Még kyokushin szabályrendszerben sem tudott normálisan teljesíteni egy thai boxoló ellen. Ezen a meccsen pontozással ő győzött, de kb. azért mert Ő Andy. Béna bóvli támadások, szegény thai gyerek nem üthetett fejre, ha lehetett volna neki, Andy már halott lenne. Egy egyenes vagy egy könyök, aztán helló. Ennyit ér a kyo, saját szabályrendszerében sem teljesít valami jól, más stílusok ellen sem.
https://www.youtube.com/watch?v=DYN4KbDlDac
Ennyit ér a karate. Te nem vertél el egy bokszolót sem. Maximum baseballütővel.
Szóval kisgyerek, csipogódat tartsd csukva és ne kamuzzál ennyire látványosan.
Mindig csak azok a thai boxosok, na azokat különösen szeretem, mert nagy az arcuk, kb mint neked, kicsi rózsabimbóm!
Meggyőzni nem fogjuk egymást az tuti, neked az a jó amit te csinálsz, nekem meg az amit én.
Képzeld hozzánk is jön rengeteg boxos és thai boxos, mert ők meg a saját sportjukkal nincsenek megelégedve, nem tudnak mást csak combra rúgni és ütni(azt is valahogy), és inkább odajönnek, hogy tanuljanak egy kis igazi küzdelmet.
Na szevasz, te kemény legény!
Remélem egyszer arra jársz, ahol este dolgozom, és akkor is előadod majd magad, hogy mma így meg úgy, na majd ott a darálás megmutatja, mekkora vagy kicsifiú!
Jó legyél addig is!
Kb eltudom képzelni, hogy nézhetsz ki, 181-182 cm, vékony, szikár testalkat, és minden edzésen széthajtod maga, aztán ha végeztél a tükör előtt nézegeted magad, hogy izmos vagy-e és milyen a könyökütésed a tükör előtt.
Aztán megigazítod a sérót, és gyerünk a haverokkal valamerre, mert én kemény vagyok, pár hónapja járok thai boxolni és mma- edzésre.
rengeteg ilyen tavaszi magkezdemény van mindenhol, de a többség a 2-3 év edzésmunkát sem éri meg egy helyen, mert selejtes magkezdemények, és mint az ilyet, általában kigyomlálják a többi közül, hogy ne vessen rájuk rossz fényt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!