Ti a kreatin használata során észre vettetétek a súlyfelesleg megjelenésétét? Sok helyen azt olvastam hogy a súlyfelesleg megjelenése is a mellékhatások közé van sorolva.
A kreatin természetes anyag. Ott van mindenkiben és az izom sejtek anyagcseréjét segíti elő. A külsőleg bevitt kreatin növeli ezt a kedvező izom-anyagcsere hatást. Azért mondták régebben, hogy "egyél sok marhahúst, az erőt ad" hallhattuk a régi öregektől.
A vörös húsok kreatin tartalma magasabb, ezért növeli az izmok munkaképességét.
A kreatin valamennyi vizet meg köt az izmoknál, de az a szedés befejeztével el is tűnik.
A Kreatin önmagában nem erősít!
Csak megteremti a kedvező fetételt ahhoz, hogy különösebb fáradtság nélkül, könnyedén növeljük az edzés mennyiségét, amitől fejlődik az izom.
tehát a kreatin szedés nem önmagában erősít!
Viszont megteremti azokat a feltételeket, hogy jóval könnyebben, kevésbé fáradékonyan nagyobb, hosszabb, tartalmasabb edzéseket tudj végig dolgozni anélkül, hogy nagyon elfáradnál vagy akár komlyab izomlázad lenne tőle, mert az "anyagcserét serkentő" kitétel a tejsav elszállítást is jelenti az izmoktól, ami az izomláz okozója.
.
Először 2004-ben kezdtem el szedni és nagyon meglepődtem a hatásán! Olyan tartós teljesítményekre lettem képes, amire azelőtt még jóval fiatalabb koromban sem soha.
Viszont a kreatin szedés elején, kb másfél-két hónapon belül jelentkezik legerősebben a hatás. Azután már kevésbé ad ekkora lökést.
A korábbi, 2004-es szedés után, 2005-től egyéb.. okból (munkahelyi dolgok és a politika akkor beleszólt az általános közérzetembe és a lehetőségeimbe).
Viszont most, ahogy elkezdtem megint, az elmúlt évben, 2003-ban is hihetetlen teljesítményre voltam képes korábbi önmagamhoz képest! Idén, már kisebb a hatása, de így is segít abban, hogy ne fáradjak el olyan gyorsan, ill. egészen rövid pihenő is elég közben a regenerálódáshoz.
Ez a hatása a kreatinnak.
A leg hatásosabb, legjobban hasznosuló formula ismereteim szerint a kreatin monohidrát.
..ja a súly felesleg..
Jómagam 65 kilósan kezdtem el szedni múlt évben és 68-ra ment fel ideiglenesen a súlyom, aztán vissza ment három kilóval az elhagyása után. Most 68 kilós vagyok reggel mérve.
Túl sok kreatint sem szabad szedni, mert akkor egy idő után annyira feszül mindenhol az izom, hogy még levedőt venni is nehezedre esik olyankor. Edzés nélküli napokon kell egy kisebb fenntartó adag és csak edzéskor, edzések közben érdemes bevinni a szükséges (és megengedett) legnagyobb dózist, többek között azért is kisebb adagokban, hogy a benne lévő szőlőcukor ozmotikus nyomása ne zavarja meg a bélrendszer működését. Nálam az első hét feléig hasmenést okozott, de aztán el elmúlt.
Ezekre lehet számítani mellékhatásként.
"azt a kva:O ugy feszül az izom??????"
Nem az izom, hanem a túl sok kreatintól több víz halmozódik fel az izomnál, ami egyébként a súly felesleget is okozza és attól feszül.
Viszont a nem túlzásba vitt kreatintól nem lesz vészes a folyadék többlet, viszont jobb lesz az izom anyagcseréje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!