Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szép napot! A kés dobálással...

I.B.T. kérdése:

Szép napot! A kés dobálással kapcsolatban szeretnék feltenni néhány kérdést. Vélemény?

Figyelt kérdés

Egy sima konyhakéssel kezdtem el az "edzéseket". Már elég jól megy vele, kb olyan 2-2,5 méterről elég pontosan tudok dobni. Félreértéseket elkerülvén nem az utcán szeretnék vele vagánykodni! Érdekel mint sportág, valamint ha jobb leszek szeretnék versenyen is majd indulni. A kérdésem is ide kapcsolódik: milyen mértékben van ez elterjedve? Esetleg normális "gálákat" is rendeznek?

Igaz e az a "filmes" jelenet (persze nem vagyok hülye csak szeretném tisztázni), hogy 10 vagy akár több tíz méterről eltalálja a főhős a célt?

Valamint milyen kést javasoltok számomra ha versenyekre kellene felkészülnöm (értem itt esetleg a pontos nevét illetve olyan tulajdonságokat mint legmesszebbre, legpontosabban célba találó)

A válaszokat köszönöm!

2014. máj. 14. 11:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha rendesen akarod csinálni akkor a konyhakést felejtsd el. Vegyél egy rendes dobókést, aminek állítható a súlyozása.
2014. máj. 14. 11:22
 2/3 anonim válasza:
100%

A sima konyhakést tényleg elég gyorsan szét fogod *szni.

Én sokat foglalkoztam késdobálás egy új irányzatával, aminek abszolút királya voltam és vagyok még most is világszinten.

youtube-on keress rá: "waspknive".

Szóval ilyen szemmel mondhatom, hogy a késdobálás elég gyenge szinten van ma Magyarországon. elvétve talán előfordul 1-2 verseny..

Én speciálisan átalakított késeket használtam, ami neked fontos: hogy ne folder kés legyen, hanem fix pengés, és lehetőleg "hullámos"- áramvonalas legyen a penge széle, mert azzal lehet nagy távolságokat megdobni.

A filmes jelenet szerintem lehetséges, de abban is biztos vagyok, hogy a filmben animációval csinálták meg, mert kvasok gyakorlást, meg egy profi késdobálót igényelt volna, és valószínűleg ezt kispórolták a ktgvetésből. :)

2014. máj. 15. 18:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenképp veszek magamnak egyet.
2014. máj. 15. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!