Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szép napot! Futással kapcsolat...

I.B.T. kérdése:

Szép napot! Futással kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Vélemények?

Figyelt kérdés

Mikor fussak?

Reggel: melegítőben.

Délben, mikor meleg van (esetleg melegítőben)

Este természetesen melegítőben.

Teljesen mindegy csak fussak.

Igyak előtte? Sok helyen hallottam, hogy ha iszok előtte

akkor azt izzadom ki és nem fogyok tőle. Egyébként fogyáshoz kellene valamint a kondi megtartásához.

Evés előtt vagy után? Ha után akkor mennyi idő kell ahhoz, hogy lejjebb menjen az étel?

Utolsó kérdésem, hogy hány naponta? mármint egy-egy edzés után szokott fájni a térdem és ezért olyan 3 naponta szoktam este kimenni olyan fél- egy óraára. Folyamatosan futok átlagos tempóban, eseteleg egyszer kétszer állok meg kicsit pihenni.

Köszönöm a válaszokat!

2014. máj. 14. 08:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

a fogyásnak és az izzadásnak 0 közük van egymáshoz... a folyadékpótlás elengedhetetlen

a melegítõre nem tudom miért fûztél ennyire rá:) ha abban kényelmes akkor fuss melegítõben...

de ha fogyni akarsz az étrendet is rendbe kellene tenni.

testmozgás elõtt 1.5-2 órával ne egyél, 2-3 naponta fuss, lenyeg, hogy regenerálódj...

2014. máj. 14. 08:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Milyen cipőd van? Szerintem amiatt fájdul meg a térded.

Kerüld a melegben való futást, reggel vagy este jó lesz. A 15-20 °C nagyon kellemes hőmérséklet, belőlem a napsütés szinte kiszívja az erőt. :) Nem attól fogsz fogyni, ha beleszakadsz az edzésekbe. Érezd jól magad közben, ne kelljen levegő után kapkodni (akár beszélgetni is tudj közben), a tempó egyáltalán nem fontos. Ha szenvedsz, akkor csak megutálod egy idő után, és abbahagyod.

b. futás előtt fél-egy órával már ne igyál egyszerre nagyobb mennyiséget, hogy ne lötyögjön a hasadban a víz, de persze kortyolgatni lehet. Meg kísérletezgess nyugodtan, nem rontasz el semmit, ha mégis többet iszol. Az útra is vihetsz magaddal innivalót. Én egy óra körüli távokon már szoktam pár kortyot inni félidőnél. Ha melegebb van, akkor persze ez is változik, ki kell tapasztalni.

2014. máj. 14. 11:03
 3/4 anonim ***** válasza:
*"Kb. futás előtt ..."
2014. máj. 14. 11:04
 4/4 Grindelwald válasza:
Az előttem levők naggyabol jokat irtak,annyi meg hogy ne oltozz túl,fontos,hogy amikor kimesz melegiteni kicsit fazz es ahogy elkezded az edzést úgy megy fel a testho es a vegen otthon a mellegben nyujts le
2014. máj. 15. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!